TRUJU NAS! „Vučiću, zbog tvog projekta u Boru osećamo posledice“ (FOTO)

Obavezno pročitajte

„Aleksandre Vučiću, niste kao predsednik Vlade Republike Srbije želeli ni da pogledate laboratorijske analize teških metala u krvi radnika RTB Bor. Ne, vaš projekat je morao da radi. Danas osećamo prave posledice toga i tek ćemo„, napisala je na Tviteru Irena Živković, članica Predsedništva Stranke slobode i pravde i predsednica SSP u Boru.

Građani Bora mesecima se guše u dimu, koji dolazi iz pogona topionice kineske kompanije „Ziđin“. Međutim, čini se da vlast mnogo ne mari za zdravlje Borana, jednostavno bitnije je da inostrana kompanije bude zadovoljna. A građani? Ma, ko mari za njih.

Da je tako, najbolje govore reči Irene Živković, koja je na Tviteru istakla da je predsednik Srbije bio upozoravan sa čime se sve suočavaju Borani, međutim on za to nije mario. Poslovi sa kineskom kompanijom „Ziđin Kuper“ bili su bitniji.

- Advertisement -

(VIDEO)MASOVNI PROTESTI U BORU: Stop Zločinu!

– Aleksandre Vučiću, niste kao premijer želeli ni da pogledate laboratorijske nalaze teških metala u krvi radnika RTB, koje sam lično 2015. godine donela u Skupštinu. Ne, vaš projekat je morao da radi. Danas osećamo posledice toga i tek ćemo – navela je Irena Živković.

I to nije bilo sve, već je navela da je Vučić bio nem na pisma i apele radnika.

– Aleksandre Vučiću, kao tadašnji predsednik Vlade niste se osvrnuli ni na pismo koje su vam poslali inženjeri iz same uprave RTB Bor. Njima ste, zajedno sa Spaskovskim, podelili otkaze, a samo su branili zdravlje Borana, državnu imovinu, bezbednost radnika – istakla je ona.

Sourcedirektno

Ostavite komentar

Najnovije objave

Telekom „izrazito nelikvidan“: Ogromni dugovi za struju, milioni za kamate i rasprodaja strateške imovine

Konsultant Bogdan Petrović i profesor na Ekonomskom fakultetu u Beogradu Dejan Šoškić istakli su u emisiji N1 direktno da...

Još priča na sličnu temu