27.8 C
Belgrade
četvrtak, 29 jula, 2021

KER UJEO KERA: Funkcioner naprednjaka naplatio tri puta da ga je ujeo pas lutalica!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Članu Srpske napredne stranke, predsedniku izborne komisije i nekadašnjem opštinskom funkcioneru Saši Radivojeviću u poslednjih godinu dana tri puta je iz budžeta Opštine isplaćen novac za ujed psa lutalice, ukupno 105.000 dinara. Radivojević kaže da o ujedima ne vodi evidenciju, a u opštini da nije jedini, da i druge u Merošini psi ujedaju više puta i za to dobijaju odštetu.

Sagovornicima Južnih vesti iz Merošine sumnjivo je što Radivojević ima toliki problem sa psima lutalicama.

Da zaista ima problem kaže i sam Radivojević.

– Tri puta me ujeo pas. Ima možda godina dana.

- Advertisement -

Na pitanje novinarke kada se poslednji put to dogodilo, on je istakao.

Opština Merošina bez javne nabavke plaćala kafane i medije

– Ne znam tačno, možda 2 meseca otprilike. Ne znam, stvarno, ja ne vodim evidenciju.

- Advertisement -

Međutim, na pitanje kolika je bila odšteta Radivojević je ostao nedorečen.

– Ne bih uopšte oko toga. Ja sam išao, izvadio dokumentaciju. Ja ne lažiram to. A ko vam je dao moj broj telefona?

Na odgovor novinarke da to „ne može da kaže, jer je prijava bila anonimna“, usledila je opaska:

– Dobro, idi kod Đilasa tamo.

Odgovor na neodgovoreno pitanje stiže iz Opštine – Radivojević je svaki put naplatio naknadu, za sada ukupno 105.000 dinara. Kako se navodi u rešenju koje je Uprava Opštine Merošina poslala redakciji Južnih vesti, prvi put ga je pas ujeo u junu prošle godine. Dok je vozio skuter, piše u rešenju, napao ga je čopor pasa lutalica i jedan ga je ujeo iznad skočnog zgloba leve potkolenice.

pas,

Drugi ujed desio se u septembru prošle godine, kada je čopor pasa napao njegovog vezanog psa, te ga je jedan od njih ujeo opet za levu potkolenicu dok je pokušavao da ih rastera, navedeno je u rešenju.

U maju ove godine Radivojevića je, stoji u rešenju iz Opštine, ponovo ujeo pas – ovoga puta za desnu potkolenicu, dok je „stajao i čekao prijatelja“.

Predsednik Skupštine Opštine Merošina Marko Marković kaže da je Radivojević svaki put doneo urednu dokumentaciju, ali da nije prvi koji se više puta prijavljuje za naknadu štete za ujed psa lutalice.

Član Glavnog odbora SNS lažno se predstavio kao direktor: „Bilo mi prvo gostovanje…“

– Da ne ispadne da se nešto krije, sve je transparentno. Kad on nama donese zahtev, uverenje iz Zavoda za sudsku medicinu, dokumentaciju iz Doma zdravlja i izveštaj iz policije – mi to ne možemo da odbijemo. Ako ne priznamo zahtev može da nas tuži i onda plaćamo mnogo više. A treba da se malo ispitaju i ovi iz Zavoda za sudsku medicinu, ali skoro da su svima vezane ruke – objašnjava Marković.

Inače, na izborima za članove Saveta mesnih zajednica, koji su održani 6. juna ove godine u Opštini Merošina, upravo je Radivojević bio predsednik izborne komisije na koga su se drugi učesnici u izborima, koji nisu SNS, žalili i uložili više prigovora. Svi prigovori su odbijeni.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti