10.5 C
Belgrade
četvrtak, 19 maja, 2022

Tri četvrtine mladića u Srbiji podržava vraćanje obavezne vojske

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Uvođenje obaveznog vojnog roka podržava skoro tri četvrtine mladića u Srbiji, odnosno njih 72,5 odsto, a skoro 40 odsto njih bi dobrovoljno otišlo u rat zbog Srbije, pokazuju rezultati istraživanja agencije „Haus od vin“ koje je preneo današnji Blic.

Istraživanje: Tri četvrtine mladića u Srbiji podržava vraćanje obavezne vojske

 Vraćanju obaveze služenje vojnog roka protivi se oko 24 ispitanika dok nešto više od tri odsto mladića od 17 do 30 godina nema stav o toj temi. Među onima koji podržavaju obavezno služenje vojnog roka, 80 odsto navelo je da bi služilo s oružjem u kasarni. Istraživanje je pokazalo i da vraćanje te obaveze podržava oko 80 odsto ispitanika iz Šumadije i Zapadne Srbije, oko 75 odsto sa juga i istoka Srbije, dok je najniži procenat zabeležen u Beogradu gde iznosi nešto više od 69 odsto. Istraživanje je sprovedeno od 15. do 22. februara, a obuhvatilo je samo muškarce i to u životnoj dobi kada se ide u vojsku. 

Podsetimo da je ministar odbrane Nebojša Stefanović rekao da očekuje da do septembra ili oktobra država odluči da li će obavezan vojni rok biti vraćen. Dodao je da je on lično za vraćanje obavezne vojske.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti