“TREBAĆE“: Irak ne odustaje od kupovine S-300

Obavezno pročitajte

Bagdad nastavlja pregovore sa Moskvom o kupovini protivvazdušnih raketnih kompleksa S-300 i očekuje da će to izazvati otpor u Vašingtonu, izjavio je šef komiteta za odbranu i bezbednost parlamenta Iraka Muhamad Rida.

– Navodno, ovo pitanje je moglo da bude odavno rešeno, pre nekoliko meseci, nakon napada na bazu šitskih paravojnih formacija „Hašd el Šabi“ u Bagdadu i drugim provincijama. Pojavila se potreba za tim oružjem i odgovorna država je nastavila pregovore o ugovoru za S-300 – izjavio je Rida.

- Advertisement -

Po njegovim rečima, za sklapanje posla je dobijeno odobrenje od rukovodstva Iraka.

U avgustu je izvedena serija vazdušnih napada na baze šitskih paravojnih formacija „Hašd el Šabi“. Kako je tada saopštio Sputnjiku član parlamenta Iraka Abdulhalik el Izaui, SAD su potvrdile da su napade izveli izraelski dronovi.

Krajem prošle godine bilo je saopšteno da je interes za kupovinom S-400 pokazalo više država Bliskog istoka. Do sada je Rusija ovaj kompleks već isporučila Turskoj.

“S PRAZDNIKOM“ Putin lansirao supersoničnu raketu kod Krima sa ratne krstarice (VIDEO)

Ostavite komentar

Najnovije objave

Akademik Nebojša Lalić na prodaju

Akademik Nebojša Lalić, koji se na predstojećim izborima za novo rukovodstvo SANU, kandidovao za novog generalnog sekretara Akademije, ponudio...

Još priča na sličnu temu