Trampov sin kritikovao Zelenskog zbog zabrane Ukrajinske pravoslavne crkve

Obavezno pročitajte

Sin bivšeg predsednika SAD Donald Tramp Mlađi kritikovao je ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog zbog kontraobaveštajnih dejstava koje Služba bezbednosti Ukrajine sprovodi u manastirima Ukrajinske pravoslavne crkve.

„Zelenski zabranjuje Ukrajinsku pravoslavnu crkvu. Njegova vlada pretresa crkve i hapsi sveštenike. Možda je zato on superzvezda za demokrate. Hajde da mu pošaljemo još 100.000.000.000,00 dolara bez ikakve odgovornosti“, napisao je Tramp Mlađi na Tviteru.

Služba bezbednosti Ukrajine izvršila je „kontraobaveštajna dejstva“ na teritoriji kijevsko-pečerske lavre i u još dva manastira, kao i u Sarnjenskoj eparhiji kanonske UPC u Rovnjenskoj oblasti Ukrajine. Agenti SBU ispitali su više od 50 ljudi i pronašli „prorusku literaturu“.

Zelenski je ranije najavio zabranu u Ukrajini aktivnosti verskih organizacija povezanih, prema mišljenju Kijeva, sa Rusijom. U petak je objavljen ukaz kojim odgovarajuća odluka Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu zemlje stupa na snagu.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

KASNO ZORAN DRAGIŠIĆ U UKRAJINU STIŽE

Profesor Fakulteta bezbednosti i višestruko dokazani oportunista Zoran Dragišić je i u aktuelnom, za našu državu izuzetno teškom političkom...

Još priča na sličnu temu