OPROŠTAJNI GOVOR TRAMPA: Drago mi je što nisam započeo ratove

Obavezno pročitajte

Odlazeći predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp obratio se danas javnosti oproštajnim govorom, u kom je istakao šta je sve uradio u prethodnom periodu, kao i čime je najzadovoljniji.

– Uhvatio sam se u koštac sa teškim bitkama i borbama i najtežim izborima, jer ste me zbog toga izabrali. Obnovili smo naše saveznike i okupili nacije sveta da se usprotive Kini kao što to nikada do sada nije učinjeno – istakao je Tramp.

Kao najveći uspeh naveo je to što nisu pokrenuti novi ratovi.

- Advertisement -

– Kao rezultat naše hrabre diplomatije i principijelnog realizma, uspeli smo da postignemo seriju istorijskih mirovnih sporazuma na Srednjem istoku. To predstavlja novu zoru za Srednji Istok i da vraćamo naše vojnike kući… Posebno sam ponosan što sam prvi predsednik u nekoliko decenija koji nije pokrenuo nijedan novi rat – dodao je Tramp, a prenosi „Sputnik“.

Tokom govora osudio je nasilje tokom upada demonstranata 6. januara u Kapitol Hil.

– Svi Amerikanci bili su zgroženi napadom na Kapitol. Političko nasilje je napad na sve ono što cenimo kao Amerikanci, ono nikada neće biti tolerisano – objasnio je odlazeći

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

Razvojni put Dijane Hrkalović: Od državne sekretarke do „Vile na skaju“

Bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Dijana Hrkalović, koristila je telefon sa 'skaj' aplikacijom skrivajući se iza nadimaka...

Još priča na sličnu temu