Tramp zvanično uhapšen po dolasku u sud, izjasnio se da nije kriv

Obavezno pročitajte

Bivši američki predsednik Donald Tramp stigao je u sud na Donjem Menhetnu, na suđenje po optužnici u 34 tačke u vezi sa poslovnom prevarom. Kada je ušao u sud mahnuo je okupljenima, ali ništa nije rekao novinarima. On je potom zvanično uhapšen i nalazi se u policijskom pritvoru pred suđenje koje sledi. On se pošto je ušao u sudnicu, izjasnio da nije kriv.

Njemu su pre toga uzeti otisci prstiju, lični podaci i provereno je ima li ikakvih nerešenih naloga za hapšenje ili optužbi, navodi BBC.

- Advertisement -

Njujork tajms je preneo da je optužnica protiv njega otpečaćena.

Očekuje se, takođe, da bude pušten uz kauciju.

Pred kraj putovanja do sudnice, on je postavio status na svoju Truth Social platformu.

„Idem ka Donjem Menhetnu, u sudnicu. Izgleda nadrealno – vau, uhapsiće me. Ne mogu da verujem da se ovo događa u Americi“, poručio je Tramp.

Planirao je da se na Floridu vrati kasnije uveče.

Tramp se uputio ka sudnici na Donjem Menhetnu iz svoje kule. Konvoj od oko 10 automobila, uključujući policijsku pratnju, krenuo je ka sudnici.

REUTERS/Bing Guan

Putevi su bili očišćeni od saobraćaja, što je omogućilo da stigne za manje od 20 minuta.

Bivši predsednik SAD Donald Tramp napustio je juče Palm Bič na Floridi i uputio se u Njujork. On je prvi sadašnji i bivši predsednik SAD koji se suočava sa kriminalnom optužnicom u 30 tačaka u vezi sa poslovnom prevarom.

Tužilaštvo ga tereti zbog nezakonitog plaćanja 130.000 dolara porno glumici Stormi Danijels, kako uoči izbora 2016. godine ne bi govorila o odnosu s njim.

Ta vrsta tajnih isplata novca po američkom zakonu nije nezakonita, ali tužioci pokušavaju da dokažu da je Tramp falsifikovao poslovnu evidenciju da bi izvršio tu uplatu, što je u državi Njujork nedozvoljeno.

Tužioci takođe procenjuju da li je Tramp prekršio zakone o finansiranju kampanje, pošto su isplate izvršene neposredno pre predsedničkih izbora, što bi bilo mnogo ozbiljnije krivično delo za koje može da se izrekne višegodišnja zatvorska kazna.

Kazna za pogrešno vođenje poslovne evidencije može biti zatvorska kazna kraća od godinu dana, društveno koristan rad, novčana ili uslovna kazna.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Uhapšen srpski ratni veteran na Jarinju, po ulasku na KiM mu se gubi svaki trag!

Sinoć nešto posle jedanaest časova na administrativnom prelazu Jarinje, pripadnici šiptarske policije uhapsili su srpskog borca, koji je vozilom...

Još priča na sličnu temu