Tramp se sprema za razgovor sa Putinom

Obavezno pročitajte

Američki predsednik Donald Tramp najavio je da će danas obaviti telefonski razgovor sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Američki lider je tom prilikom podsetio na gubitke SSSR-a u Drugom svetskom ratu, istakavši da je dijalog sa Rusijom neophodan.

Prema rečima Trampa, s Putinom će razgovarati o cenama nafte, trgovini, borbi protiv virusa korona i energetici, a nije isključena ni tema Venecuele.

Kako je istakao Tramp, niske cene nafte su rezultat „rata“ između Rusije i Saudijske Arabije.

Američki lider je dodao da SAD imaju više problema sa durgim zemljama, nego sa Rusijom, podsetivši na gubitke te zemlje u Drugom svetskom ratu.

„Ne kažem da su bezazleni, niti da su idealni, ali su se i borili u Drugom svetskom ratu. Izgubili su 50 miliona ljudi. Oni su bili naši partneri u Drugom svetskom ratu. Nemačka je bila neprijatelj“, rekao je Tramp za „Foks njuz“.
Tom prilikom američki lider je optužio Nemačku da koristi prednost u trgovini i da malo uplaćuje u budžet NATO-a.

„Rusija je izgubila 50 miliona ljudi, 50 miliona! Oni su se borili zajedno sa nama, bili su naši partneri. I mi nismo u kotaktu sa Rusijom, dok sa Nemačkom jesmo. To je u redu, želimo da imamo kontakt sa Nemačkom, ne kažem da ne treba. Prosto se pitam kako dođe do toga da sa jednima ne komuniciramo, a sa drugima komuniciramo? Kuda sve to vodi?“, zapitao se američki lider.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

KASNO ZORAN DRAGIŠIĆ U UKRAJINU STIŽE

Profesor Fakulteta bezbednosti i višestruko dokazani oportunista Zoran Dragišić je i u aktuelnom, za našu državu izuzetno teškom političkom...

Još priča na sličnu temu