-3.2 C
Belgrade
subota, 22 januara, 2022

TRAMP: Rusija i Kina su poslali pomoć

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Američki predsednik Donald Tramp tvrdi da je Rusija poslala Sjedinjenim Američkim Državama „veliki avion sa sanitetskim materijalom“.

– Mislim da ćemo na kraju postati jači. Mnogo smo naučili. Moram reći da imamo odlične odnose sa mnogim zemljama. Kina nam je poslala nešto, to je bilo odlično. Rusija nam je poslala veoma veliki avion pun medicinskog materijala, što je bilo veoma lepo. Druge države su nam poslale mnogo. Bio sam prijatno iznenađen – izjavio je američki lider govoreći o koronavirusu na konferenciji za medije u Beloj kući. Međutim, Tramp nije naveo nikakve detalje u vezi sa tim.

U ponedeljak je Tramp razgovarao telefonom sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, sa kojim je, između ostalog, razgovarao o širenju koronavirusa u svetu.

- Advertisement -

SAD su na prvom mestu u svetu po broju zaraženih. Prema poslednjim podacima tamo je identifikovano više od 164 hiljada pacijenata sa Covid-19, od kojih je umrlo više od 3.000 ljudi.

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju nove koronavirusne infekcije Covid-19 za pandemiju. Prema poslednjim podacima, u svetu je zabeleženo više od 800 hiljada slučajeva zaraze, a umrlo je više od 37 hiljada ljudi.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti