TRAMP POTPISAO NOVI ZAKON O BUDŽETU Finansiraju se i svemirske snage i roditeljsko odsustvo

Obavezno pročitajte

Zakonima o budžetu koje je potpisao predsednik SAD Donald Tramp biće omogućeno finansiranje američke vlade, a predviđeno je i finansiranje svemirskih snaga, roditeljskog odsustva, kao i povećanje zarada za vladine službenike.

Tramp je potpisao dva zakona koji će obezbediti finansiranje americke vlade do septembra 2020. i onemogućiti njeno zatvaranje – što se moglo dogoditi sledećeg petka, piše Glas Amerike.

- Advertisement -

Radi se o novčanoj vrednosti u iznosu od 1,4 biliona dolara u koju je ukljuceno povećanje zarada od 3,1 odsto za sve vladine civilne službenike, prenosi Glas Amerike.

Američki predsednik potpisao je zakone pošto su o njima saglasnost postigli demokratski i republikanski clanovi Kongresa, svega nekoliko dana pošto je Predstavnicki dom Kongresa, telo u kome vecinu imaju demokrate, doneo odluku o opozivu predsednika Trampa.

Ta odluka ceka potvrdu ili odbacivanje americkog Senata u kome vecinu imaju Trampove partijske kolege republikanci.

Potpisivanje zakona republikanci tumace kao pobedu u smislu finansiranja americkih vojnih snaga – dok demokrate isticu da su bile uspešne u obezbedivanju povišica za federalne radnike, istraživanja nasilja pocinjenog oružjem, obezbedivanje bezbednih uslova održavanja izbora, kao i finansiranje istraživanja klimatskih promena.

Tramp je predložio osnivanje svemirskih snaga, šeste grane americke vojske, što je prvi takav potez povucen u poslednjih šezdeset godina.

Zauzvrat odoboreno je finansiranje roditeljskog odsustva, što je bio predlog demokrata, i podrazumeva placeno dvanaestonedeljnog odsustvo sa radnog mesta za dva miliona federalnih radnika – roditelja. Takva odluka doneta je prvi put u istoriji rada americke vlade.

Misija novih svemirskih snaga u skladu je sa trenutnom Nacionalnom strategijom odbrane, koja u tom smislu Kinu i Rusiju vidi kao glavne protivnike.

SourceBlic.rs

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu