-0.9 C
Belgrade
sreda, 8 decembra, 2021

Tramp oslobođen optužbi na suđenju u Senatu

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Nakon pet dana istorijskog suđenja, bivši američki predsednik Donald Tramp oslobođen je svih optužbi na suđenju za opoziv. Da bi Tramp bio osuđen, bile su potrebne dve trećine glasova, odnosno 50 demokrata i 17 republikanaca. Suđenjem je predsedavao najstariji demokratski senator Patrik Lejhi.

Kako portal Avaz.ba podseća, sudilo mu se zbog smrtonosnog napada na Kapitol Hil 6. januara ove godine u kojem je život izgubilo petoro ljudi.

“Podsticanjem nasilja” protiv Vlade SAD, kako su tvrdile demokrate, Donald je počinio teška krivična dela i prekršaje – što je osnov za opoziv po američkom Ustavu.

- Advertisement -

U toku suđenja tužioci ispred Demokratske partije prikazali su do sada neviđene snimke sigurnosnih kamera napada na Kapitol. S ovim su želeli pokazati opseg nasilja koji se dogodio i koliku pretnju su predstavljali huligani svima koji su se u tom trenutku nalazili u Kapitolu.

S druge strane Trampov advokatski tim je tvrdio da je ovo klasičan politički motiviran „lov na veštice“ te su celo suđenje nazvali „protuustavnim činom političke osvete“.

- Advertisement -
SourceAvaz.ba
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti