TRAMP OBEĆAO: Zaustaviću sukob u Ukrajini čim postanem predsednik

Obavezno pročitajte

Bivši američki predsednik Donald Tramp obećao je da će, ukoliko pobedi na izborima 2024. godine, zaustaviti sukob u Ukrajini još pre inauguracije i da će se boriti za potpunu nezavisnost SAD od Kine.

„Moraćemo da dovedemo u red naše gradove i da uradimo mnogo toga, čak i pre nego što uđem u Ovalni kabinet. Ubrzo nakon što pobedimo na predsedničkim izborima, rešiću taj strašni rat između Rusije i Ukrajine“, rekao je Tramp tokom obraćanja pristalicama Republikanske stranke na Floridi.

- Advertisement -

On je ponovio da sebe smatra jedinim predsedničkim kandidatom koji je u stanju da spreči treći svetski rat i uvlačenje Amerike u globalni sukob.

Ranije je Tramp više puta govorio da bi mogao da zaustavi sukob u Ukrajini u roku od 24 sata, nakon što bi porazgovarao sa ruskim i ukrajinskim predsednikom.

Ekonomska nezavisnost od Kine

Tramp je takođe kazao da će, „kada ponovo postane predsednik“, lišiti Kinu statusa zemlje sa najviše povlastica u međusobnoj trgovini.

„Šaljemo im naftu, dajemo im novac… To je suludo. Težiću potpunoj nezavisnosti od Kine. Oni imaju previše moći u našoj zemlji“, rekao je bivši američki predsednik.

List „Politiko“ ranije je saopštio da bi administracija američkog predsednika Džoa Bajdena mogla da uvede ograničenja bez presedana za američke investicije u Kinu krajem aprila, kako bi obuzdala tehnološki i vojni uspon Pekinga.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

Uhapšen srpski ratni veteran na Jarinju, po ulasku na KiM mu se gubi svaki trag!

Sinoć nešto posle jedanaest časova na administrativnom prelazu Jarinje, pripadnici šiptarske policije uhapsili su srpskog borca, koji je vozilom...

Još priča na sličnu temu