22 C
Belgrade
utorak, 9 avgusta, 2022

1. PUT TRAMP O RUSKOJ POMOĆI: Veoma lep Putinov gest

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Američki predsednik Donald Tramp zahvalio je Rusiji i Vladimiru Putinu na upućenoj medicinskoj opremi, koje će pomoći da se spasu životi Amerikanaca pred naletom pandemije virusa korona. Tramp je to ocenio kao veoma lep gest.

Vladimir Putin: solidarnost je ključ opstanka

„To je veoma lep gest predsednika Vladimira Putina. Rekao sam da ću prihvatiti njegovu pomoć. Uopšte me ne brine Rusija i propaganda, nimalo. Prihvatio sam mnogo medicinske opreme visokog kvaliteta. To može spasiti mnogo života, i uvek bih je prihvatio“, izjavio je Tramp na pres-konferenciji, govoreći o isporuci ruske pomoći.

- Advertisement -

U Njujork je drugog aprila sleteo ruski avion sa medicinskom opremom koju je uputila Rusija. Ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov ranije je saopštio da Rusija šalje opremu, sredstva za dezinfikovanje, naočare, maske i respiratore.

On je istakao da je međunarodna saradnja u borbi sa virusom korona neophodna, jer se nijedna zemlja ne može samostalno izboriti s pandemijom. 

alr="Putin"
Foto: Vladimir Putin Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije

Prema poslednjim podacima, u SAD je broj zaraženih koronom prešao 245.500 ljudi, od čega je preko 6.000 umrlo. Ukupan broj zaraženih u svetu je premašio milion ljudi.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti