TRAMP: Neću narediti Amerikancima da nose maske

Obavezno pročitajte

Tramp je poručio svima

Američki predsednik poručio je da neće narediti Amerikancima da nose zaštitne maske radi suzbijanja pandemije koronavirusa. Nošenje zaštitnih maski postalo je krajnje političko pitanje u SAD.
Većina guvernera američkih država naredila je obavezno nošenje maski na otvorenom, ističući da to ne može da bude pitanje ličnog izbora.


Tramp, koji se ranije opirao da nosi masku, prvi put je nosio masku u javnosti prošlog vikenda. Međutim, on je u petak uveče za „Foks njuz“ rekao da nije saglasan sa obaveznim nošenjem maski, ističući da ljudi „moraju da imaju određene slobode“.

- Advertisement -

Početkom nedelje, američki Centar za sprečavanje i kontrolu bolesti (CDC), pozvao je ljude da nose maske.

„Mi nismo potpuno bespomoćni pred kovidom-19. Zaštitne maske su jedno od najjačih oružja koje imamo s ciljem usporavanja i zaustavljanja širenja virusa“, rekao je direktor CDC-a Robert Redfild.

Američki ekspert za zarazne bolesti Entoni Fauči apelovao je da državni i lokalni lideri što je više moguće utiču na ljude da obavezno nose maske.

„Nošenje maski je istinski važno i svi bi morali da ih koristimo“, rekao je Fauči.

SourceSrna

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vučić: KFOR da preuzme brigu o svim bezbednosnim pitanjima na severu Kosova

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorima zemalja Kvinte – Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske,...

Još priča na sličnu temu