3.3 C
Belgrade
četvrtak, 27 januara, 2022

TRAMP NE MIRUJE: Osniva patriotsku stranku?

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Odlazeći američki predsednik Donald Tramp nedavno je razgovarao sa saradnicima o ideji pokretanja nove političke stranke, javlja Voli strit džurnal, pozivajući se na svoje izvore.
Tramp je tu ideju prošle nedelje izložio saradnicima i nekolicini ljudi koji su mu bliski, a nova politička grupacija navodno bi bila nazvana „Patriotska stranka“.

Tramp je, inače, u poslednjim satima svog mandata u oproštajnom govoru rekao da je pokret koji je započeo samo početak.

„Sada, kada se pripremam da predam ovlašćenja novoj administraciji, želim da poručim da je pokret koji smo započeli samo početak“, napomenuo je on.
Posle optužbi predsednika za izbornu krađu i nereda u Vašingtonu, za koje je optužen da ih je podstakao, mnogi republikanci su mu okrenuli leđa.

- Advertisement -

Lider republikanaca u Senatu Mič Mekonel obrušio se na njega optužujući ga za izazivanje nasilja Vašingtonu, a mediji su još ranije javili da je potpredsednik Majk Pens bio besan zbog njegovog poziva da blokira potvrđivanje rezultata predsedničkih izbora od 3. novembra 2020. godine.

Bela kuća je potvrdila da će Tramp napustiti Vašington četiri sata pre ceremonije inauguracije. Prema ranijim izveštajima, on će oko osam sati ujutro krenuti iz vojne baze Endrjuz na svoje imanje u Palm Biču na Floridi gde će provesti naredne dane.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti