TRAMP: Izgubio sam samo u „fejk njuz“ medijima; ne priznajem, pred nama je dug put!

Obavezno pročitajte

Američki predsednik Donald Tramp poručio je da je njegov demokratski protivkandidat Džo Bajden pobedio samo u očima medija koje plasiraju lažne vesti.
„Ništa ne priznajem! Pred nama je dug put. Ovo su bili namešteni izbori. Mi ćemo pobediti“, napisao je Tramp.

​U prethodnom tvitu Tramp je naveo da je Bajden pobedio na izborima jer su oni bili namešteni, a tu objavu su pojedini mediji protumačili kao da je američki predsednik prvi put javno priznao da je demokratski kandidat odneo pobedu.

​Tramp je ponovio tvrdnje da posmatračima nije dozvoljeno da prisustvuju prebrojavanju glasova, kao i da je glasove u vidu tabele prikazala, radikalno levičarska privatna kompanija „Dominion“.

- Advertisement -

​Prema njegovim rečima, ta kompanija ima lošu reputaciju i lošu opremu, koja, kako je naveo, nije kvalifikovana ni za Teksas, gde je, kako je istakao, odneo ubedljivu pobedu.

Podsetimo, na osnovu izbornih projekcija, američki mediji proglasili su demokratskog kandidata pobednikom izbora, održanih 3. novembra.

Tramp, međutim, nije priznao projekcije po kojima je Džo Bajden pobednik predsedničkih izbora i u više navrata je kritikovao glasanje putem pošte, navodeći da to otvara put mogućoj izbornoj prevari.

Izborni štab Donalda Trampa podneo je tužbe protiv saveznih država i tvrdi da je glasanje i brojanje glasova bilo neregularno.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu