21 C
Belgrade
nedelja, 3 jula, 2022

TRAMP ISKRENO: Putinov potez je genijalan!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Bivši predsednik SAD je povodom krize u Ukrajini kritikovao administraciju aktuelnog predsednika Džozefa Bajdena, rekavši da se sve što se trenutno događa ne bi dogodilo tokom njegove administracije, jer on „dobro poznaje ruskog predsednika Vladimira Putina”.

Vašington – Bivši predsednik SAD Donald Tramp ocenio je, kako je rekao, „genijalnim” potez ruskog predsednika Vladimira Putina da pošalje vojsku na istok Ukrajine.

U radijskoj emisiji Trampa su upitali da prokomentariše odgovor predsednika SAD Džozefa Bajdena povodom slanja vojske Rusije na istok Ukrajine.

- Advertisement -

„Juče sam video i čuo na televiziji o tome i rekao: ‘Ovo je genijalno’. Putin prisvoji veliki deo Ukrajine – Ukrajine! Putin proglasi taj deo nezavisnim. O, to je tako divno. Dakle, Putin sada kaže: ‘Ovo je nezavisno’, veliki deo Ukrajine”, kazao je Tramp, a preneo Bi-Bi-Si.

Tramp je nastavio da hvali Putina, a da kritikuje Bajdena.

„Pomislio sam: ‘Koliko je to pametno? Ima da uđe tamo i da bude mirotvorac. To je najjača mirovna snaga… Mogli bismo da je primenimo na našoj južnoj granici. Morate priznati, vrlo je mudro to. Znate kakav je Bajdenov odgovor bio? Nije ga bilo”, naglasio je Tramp, prenosi Tanjug.

- Advertisement -

Prethodno je bivši predsednik SAD povodom krize u Ukrajini kritikovao administraciju aktuelnog predsednika Džozefa Bajdena, rekavši da se sve što se trenutno događa ne bi dogodilo tokom njegove administracije, jer on „dobro poznaje ruskog predsednika Vladimira Putina”.

„Veoma dobro poznajem Vladimira Putina i on nikada ne bi uradio ono što radi sada za vreme Trampove administracije. Nikako!”, navodi se u saopštenju njegovog političkog komiteta „Sejv Amerika”.

Tramp je okrivio predsednika Bajdena zbog toga što je pustio Rusiju da se bogati zahvaljujući povećanju cena gasa, prenosi londonski dnevnik „Indipendent”.

„Slabe sankcije su beznačajne u odnosu na preuzimanje zemlje i ogromnog komada strateški lociranog zemljišta. Sada su cene nafte sve veće i veće, a Putin ne samo da dobija ono što je oduvek želeo, već i postaje sve bogatiji i bogatiji zbog poskupljenja nafte i gasa”, rekao je Tramp, prenosi Tanjug.

On je dodao da su svi u Vašingtonu opsednuti kako da zaštite ukrajinsku granicu.

„Međutim, najvažnija granica na svetu nije granica Ukrajine, već je to američka granica”, rekao je Tramp okupljenima u Konrou i poručio da je prva dužnost svakog američkog predsednika da brani američke granice.

„Ono što se dešava sa Rusijom i Ukrajinom nikada se ne bi dogodilo pod Trampovom administracijom”, zaključio je bivši predsednik SAD Donald Tramp.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti