SOROŠ MEDIJI: Tramp hteo da napadne Iran (dok su ga dvojica držala)

Obavezno pročitajte

Sa još dva meseca koliko mu je preostalo u Beloj kući, aktuelni američki predsedniki Donald Tramp dvoumio se da li da napadne iranska nuklearna postrojenja.
Kako Rojters saznaje od dobro upućenih američkih zvaničnika, predsednik SAD je nakon konsultacija sa najbližim saradnicima na kraju ipak odlučio da odustane od napada.

Dejli mejl piše da su savetnici morali da ga praktično nagovaraju da odustane od te idej. Tramp je sazvao sastanak u Beloj kući i konsultovao se sa svojim savetnicima za nacionalnu bezbednost među kojima su bili potpredsednik SAD Majk Pens, državni sekretar Majk Pompeo, novoimenovani sekretar za odbranu Kristofer Miler i general Mark Mili, načelnik združenog generalštaba američke vojske.

Njujork tajmsu je zvanično potvrđeno da je Tramp prihvatio savete svojih saradnika i odlučio da odustane od ove dramatične zamisli zbog rizika od izbijanja sukoba širih razmera.

Iranski predstavnik u UN Alireza Mirijusefi izjavio da je iranski nuklearni program namenjen za civilnu upotrebu i nema vojnu svrhu.

“Ipak, Iran je dokazao da je sposoban da primeni legitimna vojna sredstva s ciljem da spreči ili uzvrati na svaku nepromišljenu avanturu bilo kog agresora”, istakao je iranski ambasador u UN Alireza Mirijusefi.

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

DRAGIŠIĆ SE PRAVDAO VOLOHONSKOM

Zoran Dragišić zv. Sijalica, profesor Fakulteta bezbednosti, u toku današnjeg dana kontaktirao je Vladimira Volohonskog, agenta GRU i lažnog...

Još priča na sličnu temu