6.9 C
Belgrade
petak, 15 oktobra, 2021

TONA PROĐE – GRAM NIKADA: Neka duva srpski narod! Jovanjica legalizacija kriminala!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Zašto se ceo državni vrh upustio u javnu odbranu optuženog za proizvodnju droge iz Jovanjice. I da li posle orkestrirane hajke na policajce i tužioca, ostaje pitanje: ko još sme u Srbiji da uhapsi narko-dilera?

Tretman koji optuženi za proizvodnju 1,6 tona droge Predrag Кoluvija ima u srpskim medijima, u kojima iznosi svoju odbranu, optužuje za zaveru one koji su ga hapsili, dok njegovi advokati, na televizijama sa nacionalnom pokrivenošću, danima i noćima govore kako je napad na njega zapravo napad na predsednika države i Srbiju, pre njega imao je, u kolumbijskim medijima, samo Pablo Eskobar, najveći narko-diler na planeti.

Međutim, ono što nije doživeo ni Eskobar, niti ijedan drugi optuženi za dilovanje droge na svetu, pa čak ni u filmu, to je da ga pred celokupnom javnošću brani lično predsednik države. Vučić se više puta, sa zvaničnih konferencija za novinare, zalagao za Кoluvijin izlazak iz pritvora. I, ubrzo je Кoluvija ćeliju zamenio kućnim pritvorom, u kom je sa tzv. nanogicom. Usledila je nova faza odbrane.

- Advertisement -

U svom stanu, optuženi pritvorenik Predrag Кoluvija dao je intervju svom braniocu Vladimiru Đukanoviću, koji se predstavlja kao novinar, a zapravo je političar Srpske napredne stranke, a „slučajno“ i predsednik skupštinskog Odbora za pravosuđe. Intervju je prenosio opskurni portal tabloida Objektiv, a Кoluvija i Đukanović bacili su dim sa Jovanjice pravo u oči srpske javnosti.

Presedan. Dopušteno je da optuženi javno iznosi odbranu i blati predstavnike države koji su radili na predmetu. Prema zakonu, optuženi, ako mu to ide u korist, ima pravo da laže, ali u sudnici. Кoluvija je sve predstavnike zakona koji su učestvovali u slučaju „Jovanjica“ optužio za zaveru protiv državnog vrha.

– Ponuda je bila ta da ja okrivim Andreja Vučića, koga inače u životu nisam video, znači video sam ga na televiziji. I da optužim Zvonka Veselinovića. To konkretno mi je iz policije rekao Dušan Mitić, koji se predstavio kao načelnik operative. Ne bi me čudilo da je taj neko iz kabineta ministra to naložio njima ili sve to pratio preko telefona, možda čak i gospodin ministar lično – rekao je Кoluvija i dodao da su mu policajci tražili i da kaže da je novac od prodaje droge davao direktoru BIA Bratislavu Gašiću.Vladimir Đukanović i Predrag Koluvija FOTO: PrintscreenVladimir Đukanović i Predrag Koluvija FOTO: Printscreen

- Advertisement -

I tako je čitavo suđenje za Jovanjicu izmešteno iz sudnice u medije. U državi, u kojoj mladi zbog nekoliko džointa odlaze na dugogodišnje robije, u ulozi vođe Кoluvijinog tima za odbranu našao se lično predsednik države. Celog proteklog vikenda Vučić se, sa službenog puta u Dubaiju, uključivao uživo u TV emisije i pokazao da više veruje optuženom za proizvodnju droge nego najuspešnijim policajcima srpske policije, direktoru policije, tužiocu za organizovani kriminal i svim kriminalističkim tehničarima i stručnjacima koji su utvrdili da su se na Jovanjici uzgajali marihuana i skank. Šta je za predsednika Aleksandra Vučića tona marihuane? Tona jedna, kao nijedna.Aleksandar Vučić FOTO: Printscreen/InstagramAleksandar Vučić FOTO: Printscreen/Instagram

– Taj čovek je proveo dve godine u pritvoru, ne postoji sličan slučaj da je čovek za takvo krivično delo bio dve godine u pritvoru, a da se pritom vodi hajka zašto nije i dalje u pritvoru. Vrlo čudno, složićete se, jer on nije ubio nikoga, nije imao 10 tona kokaina ili nešto slično, već, koliko sam razumeo, tonu marihuane, koliko pola okruženja, Nemci i ostali su legalizovali. Što on takođe negira da je imao uopšte. Ali dve godine da provedete u pritvoru zbog nečega takvog, očigledno se neko plašio onoga što bi moglo da se čuje – rekao je Vučić.

Čega li se plaši Vučić, pa mu je pozlilo pošto je Кoluvija uhapšen? O tome je govorio i vlasnik Jovanjice, kada je opisivao šta se dešavalo dan, ali i dva dana posle njegovog hapšenja. Inače, Кoluvija svoje hapšenje naziva „otmicom“.

- Advertisement -
SourceNIN
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti