HRVATSKA BEZ KOMENTARA: Tompson pozvao Srbe da se vrate

1
595
Tompson šokirao novom pesmom

Tompson, Marko Perković, hrvatski pevač poznat po ekstremnom nacionalizmu i govoru mržnje usmerenom prema Srbima, pre nekoliko nedelja ispevao je pesmu “Ne boj se”, koja je izazvala različite reakcije javnosti.

Naime, dok je jedni smatraju vrhuncem hrvatskog rodoljublja, jer kako je, bar rečeno Hrvatima, poziva mlade koji napuštaju zemlju da se vrate. Drugi krugovi što u Hrvatskoj, što kod “omiljenog im suseda” Srbije sa podsmehom gledaju na čitav projekat.https://www.youtube.com/embed/LJUNLKDlF4c?feature=oembed

Pustili smo pesmu Srbinu iz Knina i pitali ga da objasni značenje pesme. -Izgleda da nas se ustaša uželeo-kroz osmeh prokomentarisao je naš sagovornik.

I dodao da mišljenje o Tompsonu nema, jer mu je tako lakše da podnese sve što se dogodilo, ali da se tu i tamo nekad čuje sa komšijama i nekadašnjim prijateljima Hrvatima.

-Kuća mi je uzurpirana, ništa nisam prodao, voleo bih da su se stišale oluje u njima mada sumnjam-zaključuje naš sagovornik dok sluša stih:

“Ti ne boj se kćeri kad postanu tiše, oluje u meni. Dok vas ruka nepravde tjera, a sjećanje dušu pjeni.”

Tekst za ovu pesmu pisao je Ante Padovan, a reditelj je Marko Zeljković, a sama pesma je snimljena u slovenačkom studiju.

Zanimljivo je da se u jednoj sceni pojavljuje traktor, koji takođe aludira na Oluju i izbeglištvo, kao i da Tompson žali za vremenima kada smo bili skupa.

Prilažemo vam tekst pesme u celosti:

“Ti ne boj se sine vjetra ni kiše, ni vala što pjeni. Ti ne boj se kćeri kad postanu tiše, oluje u meni. Dok vas ruka nepravde tjera, a sjećanje dušu pjeni. Tebe neka uvijek hrabri vjera i vode koraci njeni.

Puste su ulice otkad te nema, a noći su tiše. Čujem svakim se danom otići sprema, vas sve više i više. Život je staza i trnja i cvijeća, ne daj da ti dušu slome. Teško j’ naći sreću na kraju svijeta, ona je u domu tvome.

Ref: POGLEDAJ U NEBO PLAVO RUKE PRUŽAJ OCU SVOME, POGLEDAJ U ZVIJEZDU SJAJNU, NEK’ TE VODI DOMU TVOME, OSTANI NA RODNOJ GRUDI, LJUBI JE I HRABAR BUDI, ZEMLJA JE MATI K NJOJ SE SVATKO VRATI.

Kad svega se sjetim dušu mi steže, srce tužno mi lupa. Znam da je teško, bilo je i teže, al’ onda bili smo skupa. Sve će nepravde jednom nestati, ostat će u pjesmi, u priči. Znaj da te ispod ovog neba narod tvoj ljubi, Domovina treba.

Ref: POGLEDAJ U NEBO PLAVO RUKE PRUŽAJ OCU SVOME, POGLEDAJ U ZVIJEZDU SJAJNU NEK’ TE VODI DOMU TVOME, OSTANI NA RODNOJ GRUDI, LJUBI JE I HRABAR BUDI, ZEMLJA JE MATI, K NJOJ SE SVATKO VRATI.”

1 COMMENT

  1. … Да вас Срби бране од од „куге“?! Браните се сами и остајте са својим злочинима оковани у историји нечовештва, нисмо ми ваше играчке па „Србе убити, Србе довести“ да би се извукли без санкција, пуста вам остала, нека вас прождере ЕУ на челу са Немачком издајници који носите Србске гене, када се треба нападати Србија браћа су вам Шиптари и Босанци којима сте отели територије као и Словенији и Италији, Мађарској, Јевреји су вам на души и Роми то се неможе избрисати Србском народу нетреба шугаво Јадранско море ни крволочне болесне слуге ЕУ! Никада вам нећемо опростити па да пожелите да се уједините НЕЖЕЛИМО ВАС не сањајте више доброћудну Србију, лавовска је снага у Срба! Србија и Русија браћа заувек. Амин+++

Ostavite komentar