TOMA FILA ISTUPIO PROTIV VLASTI: Digao glas proti referenduma i promene Ustava!

0
430

Poslanik Socijalističke partije Srbije (SPS), advokat Toma Fila, izjavio je danas da ima primedbe na promene Ustava koje se tiču pravosuđa, ali da još uvek ne zna kako će glasati na referendumu zakazanom za 16. januar.

Fila je agenciji Beta kazao da nije dobro rešenje da o izboru sudija, umesto poslanika republičkog parlamenta, odlučuje Visoki savet sudstva.

„Ne može 11 članova VSS da odlučuje o izboru svih sudija u Srbiji. Članovi VSS će postati najmoćniji ljudi u državi. Ako dođe do premene Ustava preti opasnost da prilikom izbora sudija preovlada nepotizam. Za očekivati je da se za sudije biraju uglavnom deca sudija, kao što je to već slučaj na Univerzitetu gde deca profesora imaju prednost prilikom dodele profesorskih zvanja, ili kada deca glumaca kroz protekciju postaju glumci”, ocenio je Fila.

On kaže da je kao član skupštinskog Odbora za ustavna pitanja ostao u manjini po pitanju stavova o ustavnim promenama.

„Pozivam građane Srbije da izađu na referendum i da glasaju po sopstvenoj savesti. Ja još nisam doneo odluku kako ću glasati, iako sam više za ‘ne’ nego za ‘da’“, rekao je advokat Toma Fila, prenosi Beta.

Ostavite komentar