10.8 C
Belgrade
petak, 24 septembra, 2021

TO JE BILO DIVLJANJE: Funkcioneri SNS osudili nasilne demonstracije

NAJČITANIJE

- Advertisement -

SNS funkcioneri se oglasili povodom protesta

Funkcioneri Srpske napredne stranke najoštrije su osudili nasilne demonstracije ispred Doma narodne skupštine u poslednja dva dana, koje su se potom pretvorile u „ulični rat“ do kasno u noć između demonstranata i policije.

Predsednik nadležnog skupštinskog odbora za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić naveo je u pisanoj izjavi da je noćas bilo po sredi besomučno uništavanje imovine i kulturne baštine, kao i „divljanje“ ulicama Beograda i Novog Sada, uz napade na Gradsku kuću u Novom Sadu i na medije.

- Advertisement -

„Nasilje koje vec dve noći ispoljavaju desničarske organizacije uz, sada već jasnu, logističku podršku politickih marginalaca, nedopustivo je u demokratskom društvu“, istakao je Bečić i dodao da je sada već „potpuno ogoljena i umešanost pojedinih inostranih obaveštajnih službi koje deluju preko srodnih službi iz regiona, sa ciljem da izazovu nestabilnost u Srbiji, oslabe pozicije naše zemlje u nastavku pregovora i dovedu do ekonomske destabilizacije Srbije“.

sns,
foto: Nebojša Mandić

Bečić je zamolio građane da se, koliko god bili nezadovoljni i šta god da je razlog njihovog protesta, ograde od svake vrste nasilja, jer, navodi, takav vid protesta nanosi nemerljivu štetu državi.

„Istovremeno kao da su svi zaboravili na veoma kompleksnu I krajnje ozbiljnu epidemiološku situaciju u kojoj se nalazimo. Zbog toga su višestruko ugrozeni životi i građana i policajaca koji pokušavaju da održe red i mir“, zaključio je Bečić.

- Advertisement -

Član GO SNS Vladan Kocić kaže da je zgrožen onim što se u poslednja dva dana dešava na ulicama Beograda, istakavši da je reč o „fašističkom nasilju i uništavanju imovine“.

On je pozvao „mirne i poštene“ građane da ne podležu histeriji i mržnji, koja, kako je naveo, nije svojstvena našem narodu i Beograđanima.

„Naša država, na čelu sa predsednikom Vučićem, spremna je i odlučna da se izbori sa huliganima koji razaraju naše gradove“, poručio je Kocić, a saopštila SNS.

Član GO Gavrilo Kovačević smatra da je jedini cilj nasilnih demonstracija uništavanje državne i privatne imovine te poziva sve građane, prijatelje i kolege da ne dozvole da ih, kako je rekao, ta mizerna grupacija isprovocira i da nastave da veruju u svoju državu, da brinu o svom zdravlju i budu odgovorni jedni prema drugima.

Sekretar Gradskog odbora SNS Beograd Aleksandar Marković ponašanje demonstranata i, kako je naveo, nasilnika, dovodi u vezu sa liderima opozicije, te tvrdi da su nasilnim protestima pokušali da sruše vlast koju su građani izabrali na izborima 21. juna.

„Nećemo dozvoliti da nam huligani, narko dileri i fašisti uništavaju imovinu države i grada, zato što na taj način uništavaju imovinu svih građana Beograda i Srbije, a skupovima u doba epidemije korona virusa ugrožavaju zdravlje svih Beograđana“, istakao je Marković, navodi informativna služba Gradskog odbora SNS Beograd.

Član GO Marijana Krajnović navodi da je nasilničko ponašanje onih koji danima ruše Beograd nedopustivo i da zaslužuje svaku osudu.

TO JE BILO DIVLJANJE: Funkcioneri SNS osudili nasilne demonstracije 1
foto: Printscreen/ Youtube

„Nasilničko ponašanje Đilasovih ‘pulena’, kriminalaca i plaćenika, koji već danima ruše naš grad je nedopustivo i za svaku osudu. Narod je 21. juna glasao i izabrao pristojnu i modernu Srbiju, a ne vandalizam i nasilje“, kazala je Krajnović.

Ona tvrdi da je reč o „agresivnoj manjini“ koja teroriše pristojnu i mirnu većinu, napada policiju kamenicama i demolira državne institucije, narušavajući javni red i mir.

„Stop nasilju, očuvajmo mir i stabilnost“, poručila je Krajnović.

- Advertisement -
SourceEspreso
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti