TIODOROVIĆ: Vakcinisaćemo decu, stare, bolesne od 1. oktobra?!

Obavezno pročitajte

Tiodorović o vakcinisanju

Pripremamo se za vakcinaciju protiv gripa najosetjivijeg dela stanovništva, tu mislim na hronične bolesnike, na starije ljude, na one sa padom imuniteta bez obzira na starost.

Imate pad imuntiteta i kod mladih ljudi, da zaštitimo trudnice, porodilje, decu koja su veoma osetljiva i decu koja imaju određena oboljenja koja mogu da proizvedu pad imuniteta – izjavio je epidemiolog dr Branislav Tiodorović.

– To je veliki posao koji treba odraditi i ja sam za to da ta vakcinacija počne već 1. oktobra. Tu vakcinaciju treba da uradimo da ne bi došlo do miksanja ta dva virusa, običnog gripa i korone i da istovremeno imamo i grip i koronu. To bi bilo strašno – kazao je on za televiziju TV Palma plus.

- Advertisement -

On je napomenuo da ne postoji vakcina koja sto posto štiti, ali kod ljudi koji imaju narušen imuni sistem, sa hroničnim oboljenjima, ta vakcina će, kako kaže, mnogo značiti za blažu kliničku sliku.

– Kod starih i bolesnih ta vakcina može značiti prevenciju od smrti. Nema te vakcine koja će sama po sebi štititi. Mnogo zavisi od njenog dejstva i stanja organizma koji je primi. Na to koji će rezultat primanja vakcine biti utiče i jedno i drugo i vakcina i stanje organizma – ocenio je Tiodorović.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vučić: Inflacija do kraja godine 8 odsto, sada je 11,5

Govoreći na RTS-u o inflaciji, Vučić je rekao da ćemo završiti godinu na 8 posto, sada je 11,5 odsto,...

Još priča na sličnu temu