TIODOROVIĆ UKRAO NOVU GODINU: Od kuće SLAVIMO!

Obavezno pročitajte

Podsetimo, prva je doček Nove godine otkazala Budva u kojoj su tradicionalno nastupale najveće zvezde sa prostora cele eks Jugoslavije.

Epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv kovida-19, dr Branislav Tiodorović, pik epidemije korona virusa očekuje u novembru i decembru.

Kako kaže, „svi moramo dobro da se pripremimo za ono što nas očekuje krajem godine“.

- Advertisement -

– U Evropi epidemija bukti, imamo epidemiju koja je ponovo u talasu. Da li je to treći talas ili drugi talas nije bitno. Ovo je još uvek daleko od pika, pik će verovatno biti u novembru ili decembru – kazao je Tiodorović.

Kaže i da nijedna država nije pusto ostrvo, i da smo posebno u regionu, svi povezani i oslonjeni jedni na druge.

– Ovo je jedna teška situacija, koja suviše drugo traje. Ovaj deo Evrope je ušao u osmi mesec epidemije, što je izazvalo i ozbiljan premor zdravstvenog sistema, koji se nalaze na ivici izdrživosti – naveo je Tiodorović.

Prema njegovim rečima, „praktično iste mere sprovode se u Evropi i mnoge države uvode i nošenje maske na otvorenom“. U Srbiji je trenutno na snazi preporuka nošenja maske na otvorenom.

– Dok god ne dođe vakcina, dok ne budemo sigurni da će ta vakcina biti uspešna, mi nemamo veliki izbor. Još uvek lek koji će da zaustavi koronu nije na vidiku – poručio je Tiodorović.

Dakle, kako stvari sada stoje, ako se obistine prognoze o piku tpokom novembra i decembra, teško je verovati da ćemo u Srbiji imati organizovanog dočeka Nove godine na gradskim trgovima.

Podsetimo, prva je doček Nove godine otkazala Budva u kojoj su tradicionalno nastupale najveće zvezde sa prostora cele eks Jugoslavije.

SourceEspreso

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vulin u BIA planira da oformi jedinicu za hapšenje: Podseća na vreme Miloševića i JSO

U Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA) pod rukovodstvom Aleksandra Vulina, kako nezvanično saznaje NIN, planiraju da formiraju grupu za hapšenje. Kako piše...

Još priča na sličnu temu

%d bloggers like this: