TIODOROVIĆ: Srbi bili dobri i poslušni, SLEDI NAGRADA!

0
177

Tiodorović i zasedanje kriznog štaba

Danas zaseda Krizni štab na kojem će se odlučivati o eventualenom ublažavanju mera, kao što su dozvole za održavanje raznih manifetacija.
Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je za RTS da imamo stabilnu situaciju, ukazujući da je i Slovenija podigla rampu.


Prema njegovim rečima, situacija je nesigurna jer je virus tu i to treba imati na umu.

“Imali smo puno primera kao u Češkoj, na Islandu, gde se situacija pogoršala sa popuštanjem mera. Moraju da se se poštuju tri mere: maska u zatvorenom prostoru, odstojanje i dezinfekcija ruku i predmeta”, istakao je Tiodorović.

Sa kulturnim i muzičkim manifestacijama, to će biti neka vrsta nagrade, jer uspeh koji imamo po stopi na 100.000 stanovnika, a to je 7, je zasluga stanovnika, kaže epidemiolog.

U oktobru će biti Miholjsko leto, ljudi će biti na otvorenom prostoru, ali u zatvorenom prostoru moraju biti rigorozne mere, ukazuje on.

Govoreći o sportskim aktivnostima, i Beogradskom maratonu, Tiodorović kaže da će biti teško da se sačuva distanca i da se sačuva dobar rezultat.

“Od organizatora će zavisiti da li ćemo sprovesti nešto, pa i Beogradski maraton”, kaže on.

Govoreći o gripu, Tiodorović kaže da s obzirom na podatake sa južne polulopte gde grip nije bio sa teškim kliničkim slikama, može se reći da neće biti teških pojava obolevanja od grupa, a vakcinacija počinje od 1. oktobra, tako da će se obezbediti sigurnost.

Septembar je završen, očekuje nas akademska godina. “Bilo bi dobro da akademska zajednica uradi kao što su prosvetni radnici u osnovnim i srednjim školama, da bi studenti shvatili da su važni u širenju i opstajanju bolesti”, kaže Tiodorović.

Prema njegovim rečima, potrebno je da se akademska zajednica ponaša odgovorno.

Ostavite komentar