TIODOROVIĆ: Novo popuštanje mera tokom sedmice

Obavezno pročitajte

Tiodorović o popuštanju mera i trenutnoj situaciji sa koronom

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da se drugi talas epidemije virusa korona očekuje krajem godine. On je dodao da će u međuvremenu biti sporadičnih slučajeva pri čemu bi „bilo idealno“ da broj novih infekcija na dnevnom nivou padne ispod deset.

Tiodorović je izjavio da prvi talas epidemije još traje i da smanjenje broja obolelih na manje od 10 dnevno neće biti lako ostvarivo.

- Advertisement -

On je trenutnu epidemiološku situaciju u Srbiji ocenio da je bolja nego nego u prvim mesecima epidemije jer je manje ljudi na bolničkom lečenju i smanjuje se broj onih na respiratorima a otpuštenih pacijenata je više nego primljenih.

„Međutim još nismo spali ispod 100, zato je veoma problematično dati neku preciznu ocenu. Moram da skrenem pažnju ljudima koji će se vratiti sa godišnjih odmora, koji se vraćaju s mora, jezera, planina, banja, jer postavlja se pitanje jesu li se svi oni, kao i oni koje su sretali tamo, pridržavali mera“, rekao je Tiodorović za „Blic“.

On je najavio da će Krizni štab za borbu protiv epidemije virusa korona, čiji je i on član, u cilju popuštanja mera uvedenih zbog epidemije najverovatnije u toku nedelje odlučivati i o sportu.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

UŽIVO IZ ZVEČANA: ROSU pucala na Srbe, dvoje ranjeno; KFOR baca šok bombe

Kako ekskluzivno saznajemo iz Zvečana, situacija u Zvečanu na Kosovu i Metohiji je izmakla kontroli. Naš izbor javlja da je...

Još priča na sličnu temu