6.9 C
Belgrade
sreda, 1 decembra, 2021

TIODOROVIĆ: Ja sam za uvođenje propusnica 24 sata, Srbija je daleko od protesta protiv mera!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

„Ja sam za uvođenje kovid propusnica 24 sata, to je stav i stručnog dela Kriznog štaba i jasan stav struke u svetu, ali smo svesni da je zabluda da bi to bilo moguće.“

Foto: Screenshot (Youtube/Nova S) To je rekao član Kriznog štaba dr Branislav Tiodorović. „Da bi doneli tako važnu odluku koja bi imala uticaj na mnoge, moramo da znamo da to nije realno i moguće. Ni u Komunalnoj miliciji nisu svi vakcinisani, nema ih dovoljno, ni inspektora nema dovoljno i to je nemoguće sprovesti„, rekao je Tiodorović za TV Prvu.

Ocenio je da ne bi bilo neočekivano da bude protesta protiv korona mera, i dodao kako treba imati na umu da su sve mere Kriznog štaba uvođene postepeno. „Možda je bilo kašnjenja, ali nije izazivalo veliki odjek u javnosti.

- Advertisement -

Ako tako nastavimo da radimo, samo moramo biti efikasniji uz oštru kontrolu sa kažnjavanjem, onda ćemo to uspeti da dovedemo u red. Verujem da smo daleko do protesta kakve viđamo u Beču i Holandiji„, rekao je Tiodorović.

 On je naglasio da je od uvođenja kovid propusnica za ugostiteljske objekte procenat vakcinisanih među mladima u Srbiji povećan na 35 procenata. „Ja sam pre za to da umesto argumenta sile primenimo silu argumenata i siguran sam da nećemo imati ove scene kao u Evropi„, ocenio je Tiodorović.

 On je rekao da Krizni štab još nije doneo nikakvu odluku o javnom dočeku Nove godine.

- Advertisement -

Mi smo demokratsko društvo. Svako može da ima svoj stav i predlog, ali Krizni štab to još nije predložio, a Vlada će morati da donese odluku. Za Egzit smo imali odličnu organizaciju, a mladi iako nisu bili svi vakcinisani bili su testirani. Da li možemo to da primenimo i da postignemo takvu kontrolu ispred Skupštine„, upitao je Tiodorović.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti