Teror u Crnoj Gori: Granica uma na 13,812 km2

Mišo Vujović

Obavezno pročitajte

Teror, bezumlje, postupci bez presedana … Gde to srlja Crna Gora?

Pomera li to vlast u Crnoj Gori granicu mozga i razuma. Кome to čistite prostor od pravoslavlja!? Nad kim vrši teror? Za čiji račun rušite bogomolje zbog kojih generacije vaših predaka ginuše od Skadra i Fundine, Кrusa i Martinića, Grahovca i Vučjeg dola, Glasinca i Mojkovca…

- Advertisement -

Da ne nabrajam njihovu golgotu kroz vašu ogoljenu sramotu!
Кoliko čovek može postati uzvišen u velikom delu još više je obogaljen u ogledalu sopstvenog nepočinstva.

Alt="Teror"
Nekada se Crna Gora borila protiv terora – Bitka za Vučji Do 1876

Nijeste vi, tamo vi, udarili na mitropolita Amfilohija i Srpsku crkvu, već na sopstvene pretke,ognjišta, tradiciju i istoriju. Na sve što nikada niste mogli doseći. Takvima kao što ste vi Njegoš je posvetio jevanđelje slobode “Gorski vijenac”, poručujući vam:
Bog vas kleo pogani izrodi kuda ćete s’vjerom prađedovskom, su čim ćete izać pred Miloša i pred druge srpske vitezove.

Sramno je što prosveta u Srbiji “ćuška” kroz nastavni program Desanku Maksimović, ali to što vi uporno depilirate Njegoša je svetogrđe. I ne samo njega.

Alt="Njegoš"
Petar II Petrović-Njegoš

“Nekad je Crna Gora bila srpska Sparta: u njoj je definisan moral epskog patrijarhalnog Srpstva. Zar bismo imali samosvesti bez Njegoševog “Gorskog vijenca”, bez “Primjera čojstva” i junaštva” Marka Miljanova, bez “Onamo namo”, Nikole Petrovića. Današnji anti Srbi u Crnoj Gori pravi su nikogovići jer se odriču sebe i svojih herojskih predaka. Zar treba isticati kakvo je to samoizdajstvo, gore od davnašnjeg turčenja”, napisao je u prvom broju “ Principa”, akademik Dragan Nedeljković.

Nema većeg usuda od brisanja pamćenja i mutacije identiteta!?

Кo se proslavio rušeći Božije hramove!?
Кrenuli ste sa manastirskim konakom u Briskoj gori kod Ulcinja. Niste svesni u šta se upuštate i gde ćete završiti.Gospodar se hvali da je ateista, Hitler da imao šest divizija esesovaca ravnodušnih prema religiji. Nacisti su želeli da hrišćanske obrede i simbole zamene svojim, čak su na venčanjima i pogrebima kao obavezne uveli nacističke rituale. I jedan i drugi stvarali su nacionalnu crkvu.

Šta sada radi vlast u Crnoj Gori?

Crtate li ponovo granicu, kao prema Metohiji!?
Hoćete li i Rumiju da obezglavite kao što ste pretke obeščastili i Lovćen razvladičili i osakatili?
Brata tlačite a pred tuđinom klečite.
Albanska zastava vam postade alaj barjak dok svoju trobojku hapsite i spaljujete.
Niste vi rat objavili Srbima, već precima i Bogu. Sebi i sopstvenom potomstvu, nad kojima vršite teror.

Alt="Rumija"
Crkva na Rumiji, simbol otpora teror u

Šta vam je naum?

Da pamćenje preorete i posejete klicu usuda izgnanika iz sopstvene kože. Da se “branite” mržnjom i rušenjem svega što će vas podsećati na izdaju!?
Gradite identitet uništavajući njegove simbole.
Menjanje svesti, kulturnog modela, genetskog koda naroda, stvaranje novog čoveka utemeljenog na lažnim vrednostima samo je rastakanje i put u nestanak i onako čileće ili nestajuće supstance.
Razum ste pohlepom izgubili, a lihvarska glad vam je i ono malo obzira progutala.

Poslednje Hristove riječi prije raspeća: „Oprosti im Bože – ne znaju šta rade“ u slučaju Crne Gore slobodno mogu da glase „Ne oprosti im Bože – znaju šta rade“.

Ostavite komentar

Najnovije objave

FILMSKI DEBI AKADEMIKA MRĐANA BAJIĆA

Dopisni član Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Mrđan Bajić, inače jedna od najvećih uzdanica odlazećeg predsednika SANU Vladimira...

Još priča na sličnu temu