31.1 C
Belgrade
subota, 25 juna, 2022

TEROR NAD SRPSKIM ŽIVLJEM: Dvojica srpskih mladića ranjena nožem u selu kod Gnjilana

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Dvojica srpskih mladića iz Parteša kraj Gnjilana, Božidar Stanković i Velibor Dimić, napadnuti su u nedelju uveče nožem, nanete su im teške telesne povrede, ali nisu životno ugroženi.

Kako je izvestila lokalna RTV Puls, do napada je došlo u kafani u obližnjem selu Straže, oko ponoći.

- Advertisement -

Portparol kosovske policije za region Gnjilana Ismet Hašani je potvrdio da su napadnuta dva srpska mladića i izjavio da policija radi na identifikovanju i procesuiranju napadača.

„Za sada niko nije uhapšen“, rekao je Hašani, ne navodeći nacionalnost napadača.

U Partešu, izvori RTV Puls kažu da je njihove sunarodnike napao Albanac, koji se kao gost zatekao u lokalu. Jednom povređenom je naneo dva uboda, a drugom jedan.

- Advertisement -

Direktor Zdravstvenog centra Gnjilane dr Zoran Perić izjavio je da napadnuti mladići imaju ubodne rane u predelu grudnog koša, ali da nisu životno ugroženi.

„Neposredno nakon napada, povređeni mladići su medicinski zbrinuti u bolnici u Pasjanu, nakon čega je došla specijalna kosovska policija i odvela ih u bolnicu u Gnjilane na dalje lečenje“, rekao je Perić.

To nije prvi incident u kafani u novobrdskom selu Straža, koju posećuju i srpski i albanski gosti. Prošle godine, kosovska policija uhapsila je jednog Albanca, koji je učestvovao u napadu više lica na Srbina (23) iz sela Zebince nakon svađe u tom lokalu, podseća RTV Puls.

- Advertisement -
SourceN1
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti