15 C
Belgrade
sreda, 18 maja, 2022

TEPIĆEVA ZAGRMELA: Vučić i Brnabić su zreli za lustraciju

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Tepić o situaciji u državi

„Mi smatramo da javne funkcionere, ukoliko se dokaže da su koruptivno delovali, treba kazniti dvostruko više u odnosu na ono što podrazumeva krivični zakonik. Nova vlast će morati da pohapsi sve one koji trenutno čine okosnicu režima, s tim što to neće raditi Marinika, već policija i tužilaštvo kad im za to pružimo dokaze“, istakla je u božićnom intervjuu za Nova.rs potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

Prošlo je gotovo tri godine od kad je rodno Pančevo zbog ugrožene bezbednosti zamenila životom u Novom Sadu. Prema njenim rečima, život u najvećem gradu Vojvodine pruža veću sigurnost, ali ni tu nije u potpunosti zaštićena od ljudi koji pokušavaju da je zastraše.

Tepić

A razloga za zastrašivanje od strane onih koje je smatraju najvećom pretnjom unutar opozicije je mnogo – tokom 2020. godine je otvorila pitanje sumnjivog poslovanja Telekoma, pokrenula je aferu Aseko, govorila o poslovima “partije i bratije”, ali i o tome kako se ovdašnja vlast ponašala tokom najžešćeg udara pandemije koronavirusa.

- Advertisement -

Govoreći o svom političkom delovanju, Tepić je istakla da nikada neće prestati sa otkrivanjem afera režima, te da će dokazi koje iznosi u javnost biti od koristi nekoj budućoj vlasti. Ona je za portal Nova.rs istakla da je lustracija obaveza svakoga ko preuzme vlast od Srpske napredne stranke i da ona mora da obuhvati Vučića, Vladu Srbije, kao i rukovodioce državnih preduzeća, članove sudskih organa i predstavnike državnih medija.

Iza nas je godina u kojoj je vaša stranka, zajedno sa ostalim članicama Saveza za Srbiju bojktovala izbore. S obzirom na to da ste bili jedna od najaktivnijih poslanica u prošlom skupštinskom sazivu, da li imate osećaj da ste oštećeni odlukom da ne učestvujete u izbornoj trci?

Mislim da nisam. Bojkot je zaista postigao svoj cilj i maksimum, zahvaljujući tome što je ogolio diktatorski, bahati i arogantni režim. Sve ono što smo mi tvrdili da se dešava na terenu sada zna ceo svet. Što se moje Stranke slobode i pravde i mene tiče, mi smo uspeli da se izborimo za mesto u opoziciji i mimo parlamenta.

- Advertisement -

To mesto je na ulici, odnosno na konferencijama ispred različitih državnih firmi i institucija. Čini se da je pažnja javnosti za ono što radite posebno porasla nakon incidenta kad vam je jedan od direktora Telekoma Draško Marković oteo mikrofon. U tom smislu, da li vam je on nesvesno učinio uslugu tim svojim gestom?

Ne znam da li bi se to tako moglo nazvati. Možda je dodatno bacio svetlo na temu kojom sam se u tom momentu bavila. Za mene jeste bilo značajno što se aktuelizovala tema njegove kompanije koju je svojom bahatošću pokušavao da gurne “pod tepih”. On je mislio da će fizičko eliminacijom uspeti da izbriše tu temu. To se, naravno, nije dogodilo. Samo su pokazali svoju slabost, sirovost i prostački nastup. Oni su mislili da ću se ja povući, ali se dogodio taj kontraefekat i zapravo su tim gestom skrenuli pažnju na propast Telekoma.

Oni su bukvalno “pojeli” vrednost Telekoma, državne firme koja je došla u predstečajno stanje. Ja sam time i počela da se bavim zato što je članica Saveta za borbu protiv korupcije, Jelisaveta Vasilić, nedeljama prolazila kroz “toplog zeca” zato što je pripremila izveštaj o korupciji u Telekomu. Čitala sam šta se dešava toj ženi i shvativši da cela četa naprednjaka kreće da je vređa, ponižava i negira ono što ona vrlo argumentovano iznosi, ja sam uvidela da se nešto ozbiljno dešava. Zato sam krenula time da se bavim.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti