15.7 C
Belgrade
nedelja, 2 oktobra, 2022

TEPIĆEVA: „Severna Koreja na Balkanu“ (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Potredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić optužila je danas vlast Srbije da je tokom epidemije korona virusa „za mesec dana dva puta izvela državni udar“ a predsednika Aleksandra Vučića da pokušava da napravi „Severnu Koreju na Balkanu“.

- Advertisement -

Nabrajajući kako je rekla, više od 60 afera „vlasti SNS-a“ poput „smanjenja penzija, rušenja u Savamali, tetke iz Kanade, „Krušika“ i Aleksandra Obradovića“, potpredsednica SSP je ocenila da je vlast „prešla crvenu liniju kada je gazeći skupštinu i mimo nje odlučila da na mala vrata uvede vanredno stanje“.Marinika Tepić FOTO: Milica VučkovićMarinika Tepić FOTO: Milica Vučković

– Jasno je da iza kulisa vanrednog stanja stoji namera opsesivne vlasti da legalizuje bezakonje. Države ovde nema, vladaju partija i bratija, veoma zli gospodari koji su građane pretvorili u sluge koje treba da se otimaju za mrvice koje padaju sa njihovog stola – navela je Marinika Tepić.

Ocenila je da je u odnosu na zemlje regiona, Srbija imala najrigidnije mere tokom epidemije korona virusa ali da i pored toga, ima „skoro dvostruko“ veći broj zaraženih i preminulih od svih država regiona zajedno.

Tepić o merama tokom vanrednog stanja

– Mere iza kojih se krije državni udar jesu neophodne ali je njima trebalo da se bave stručni ljudi koji ne bi dozvolili ovakvo utamnjičenje penzionera i osoba sa posebnim potrebama koje danima nisu smele da šetaju, da zemljoradnici ne mogu da odlaze na svoja imanja ili pčelari do svojih košnica – tvrdi potpredsednica SSP.

Upitala je i „kakve su to mere da radnim danima možemo da idemo u teretane, kladionice i kod frizera a da vikendom sedimo zaključani“.

– Zašto niko ne može da pohvata šta su tačni podaci? Maske kupujemo po 10 puta većoj ceni nego pre epidemije a onda ih predsednik poklanja Italiji. Uz svu solidarnost sa Italijom i Španijom, pitam se da li smo mi u poziciji da poklanjamo ono što ni sami nemamo?

- Advertisement -

Dodala je da je u toku „pritisak političkih komesara SNS-a ne samo na javna preduzeća već i na privatnike da popišu zaposlene nagovarajući ih da se dobrovoljno odreknu pomoći od 100 evra“.

Ona je upitala Vučića i ministra odbrane Aleksandra Vulina kakvi se „tajni letovi“ odvijaju prethodnih dana koji se po njenim rečima, ne mogu registrovati ni na jednoj javno dostupnoj aplikaciji.

– U jeku vanrednog stanja, transportnim avionom C 17 vazduhoplovstva Ujedinjenih Arapskih Emirata obavljeni su letovi 22. i 23. aprila, 24. aprila dva leta, pa još po jedan 25. i 26. aprila – navela je Tepićka.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti