TATA JA HOĆU DA BUDEM DEVOJČICA: Sin košarkaške legende hoće da promeni pol (VIDEO)

0
205

Nekadašnji američki košarkaš Dvejn Vejd otkrio je, gostujući u emisiji kod Elen Dedženeres, da je njegov dvanaestogodišnji sin promenio pol. Bivši NBA as je sina Zajona dobio u braku sa, sada bivšom, suprugom Šibon Funčes, a danas ga odgaja kao devojčicu sa sadašnjom ženom Gabrijel Junion.

– Morali smo da se edukujemo o odgajanju LGBTQ deteta. Mi smo sada veoma ponosni roditelji. Ali naravno, morali smo da potražimo i stručnu pomoć, kako bismo na najbolji mogući način pružili podršku našoj devojčici – rekao je Vejd i dodao:

– Zajon, tako se zvao do nedavno, ima 12 godina. Jednog dana je došao i rekao nam, moram da pričam sa vama. Spreman sam da živim svoju istinu. Hoću da me zovete ‘ona’, hoću da se zovem Zaja – kazao je nekadašnji košarkaš Majamija, Čikaga i Klivlenda.

– Ako je naše dete došlo kući osećajući da ima bilo kakav problem, naša je dužnost kao roditelja da ga saslušamo. Da mu damo najviše informacija, da ga podržimo. I to se ne menja samo zato što je problem u pitanju te vrste – istakao je Dvejn Vejd.

Ostavite komentar