TANJA MIŠČEVIĆ: Srbija nije neutralna, konstantno politički podržavamo integritet Ukrajine

Obavezno pročitajte

Srbija nije neutralna kada je reč o ratu u Ukrajini, ona jeste vojnoneutralna, ali ne politički, izjavila je danas ministarka za evropske integracije Tanja Miščević. Dodala je da Srbija „konstantno izražava podršku teritorijalnom integritetu Ukrajine“.

„Glasanje u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija povodom godišnjice otpočinjanja rata (na istoku Evrope) je još jedan od takvih pokazatelja. Jučerašnje slanje opreme za obnovu elektroenergetskog sistema (Ukrajini) je apsolutna podrška građanima. Mi je uvek objašnjavamo činjenicom da mi znamo šta znači razrušen elektroenergetski sistem, jer smo to kao građani preživeli, doduše ne na minus 20 kao u Ukrajini, te je naša empatija time veća“, rekla je Miščević.

- Advertisement -

Ona je, na sednici Odbora Skupštine Srbije za evropske integracije na kojoj je predstavila Izveštaj o pregovorima o pristupanju Srbije Evropskoj uniji tokom predsedavanja Češke, u periodu od jula do decembar 2022. godine, koji je to skupštinsko telo prihvatilo, rekla da je Srbija jedina zemlja iz regiona koja je poslala tu opremu, iako je čitav region poseduje.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Đukanović upoznao Vučića na stadionu: On i njegov brat su se žestoko tukli sa grupom navijača

Vladimir Đukanović, poslanik iz redova vladajuće Srpske napredne stranke, otkrio je na koji način se upoznao sa predsednikom države...

Još priča na sličnu temu