TADIĆ: Ukoliko dođe do dogovora sa koalicionim partnerima, bićemo najjača kolona u opoziciji

Obavezno pročitajte

Predsednik SDS Boris Tadić izjavio je da su razgovori sa koalicionim partnerima pri kraju i da ukoliko dođe do dogovora, bila bi to najjača kolona u opoziciji.

„To će biti kolona u kojoj svi nedvosmisleno dele iste političke i vrednosne orijentacije. Nova stranka nam je svakako pouzdan partner u tome i sa njom smo pre više meseci krenuli da gradimo platformu za ovu kolonu“, rekao je Tadić za list Danas.On je ponovio da će imena predsedničkog kandidata, kao i kandidata za gradonačelnika Beograda, uskoro saopštiti.“

Odluku (o predsedničkom kandidatu) ću saopštiti uskoro a više puta sam rekao da je presudna procena da li drugi kandidati mogu ne samo da pobede, već i da donesu stvarne promene. Pored toga, na moju odluku utiče i procena koliko svojom kandidaturom mogu da doprinesem dolasku do drugog kruga„, naveo je lider SDS. Dodao je da će stranka ili imati svog predsedničkog kandidata za izbore ili podržati nekog od kandidata. 

- Advertisement -

Tadić je rekao da istraživanja pokazuju da je dobro da opozicija ima više kolona i predsedničkih kandidata, ali je dodao da deo opozicije pravi podele na pravu i nepravu, kao i da odbijaju saradnju. Upitan sa kime bi SDS mogla da sarađuje nakon izbora, Tadić je kazao da je saradnja moguća sa politički i vrednosno srodnim opcijama.

 „Nadam se da nikada više neću biti u situaciji da zarad viših interesa moram da gradim postizborne koalicije sa strankama koje ne dele naše vrednosti i politiku, ali svakako isključujem saradnju sa strankama ovog režima„, kazao je Tadić, koji je nekadašnji predsednik Srbije.

Source021

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu