21 C
Belgrade
nedelja, 3 jula, 2022

TADIĆ: Srpske državne institucije nisu mogle da spreče martovski pogrom

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Lider Socijaldemokratske stranke (SDS) i bivši predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je danas da srpske državne institucije nisu mogle da spreče pogrom nad Srbima na Kosovu i Metohiji marta 2004, jer bi, kako je rekao, svaki ulazak vojske ili policije na taj prostor značio sukob sa pripadnicima KFOR-a, odnosno sa NATO.

On je povodom 18. godišnjice pogroma nad Srbima na Kosovu i Metohiji, rekao za Prvu televiziju, da Srbija u tom trenutku nije imala potencijala da reaguje vojno, ali da je reagovala „vojnom diplomatijom” zbog čega je po njegovim rečima, drugog dana pogroma došlo do intervencije NATO-a.

- Advertisement -

„Tada sam razgovarao sa komandom NATO-a i usledila je intervencija u Čaglavici posle koje je završen pogrom”, kazao je Tadić koji je u to vreme bio ministar odbrane Državne zajednice Srbije i Crne Gore.

Ocenio je da je od 1999. i dolaska misije KFOR na Kosovo i Metohiju, „na neki način” legalizovano nasilje nad Srbima uz kako je rekao, prećutnu saglasnost misija UNMIK i pre svega KFOR, prenosi Beta.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti