18.9 C
Belgrade
subota, 19 juna, 2021

TADIĆ: Sprovodi se najbrutalnija funkcionerska kampanja u novijoj istoriji

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Tadić Boris, Predsednik Socijaldemokratske stranke izjavio je da se uporedo sa borbom protiv koronavirusa i „pod plaštom“ te borbe, „sprovodi najbrutalnija funkcionerska kampanja u novijoj istoriji Srbije“.

Vučić više nije samo čovek iznad svih zakona i institucija, nego i specijalni vaspitač nacije koji se u svakodnevnim orvelovskim obraćanjima lično bavi svakim detaljem, sve odluke zavise od njegove dobre volje, sva pomoć koja dolazi je zbog njegovih ličnih kontakta i tako dalje“, rekao je Tadić, nekadašnji predsednik Srbije, za list Danas.

Tadić,

LAŽNI UTISAK

- Advertisement -

Kako je rekao, „time se stvara lažni utisak da od njega lično zavisi život i smrt svakog čoveka Srbiji i da bi svi koji prežive trebalo njemu lično da budu zahvalni“

Tadić je rekao i da je očigledno da su „određeni lekari selektovani da zapravo budu medijski lekari i javni podržavaoci ove vlasti“.

„Tako smo došli ne samo u komičnu, već i opasnu situaciju, da lekari koji se obraćaju javnosti sve više postaju političari, a Vučić sve više preuzima ulogu lekara. Ne bi me čudilo da posle ovog medijskog izleta u medicinu, njegovi najfanatičniji sledbenici krenu da mu se obraćaju sa zahtevom da im prepisuje recepte“, rekao je Tadić.

POVERENJE

- Advertisement -

Kako je rekao, ne može se imati potpuno poverenje u lekare koji upućuju kritike građanima, a nijednu kritiku vlasti koja je ismeva virus u vreme kada su i zaraženi svi ovi građani.

„Kao što sam smatrao da je bilo potrebno da i pre donošenja odluke o bojkotu svi zajedno tu odluku prodiskutujemo u svim njenim aspektima i da izađemo istovremeno sa jedinstvenim stavom, tako i sada smatram da bi, s obzirom na novonastalu situaciju i ponašanje vlasti tokom ove krize, bilo odgovorno da svi zajedno prodiskutujemo odluku o bojkotu“, rekao je Tadić na pitanje o izborima.

Ocenio je da razvoj događaja može biti takav da opozicija proceni da ima čak još jače razloge za bojkot, ali i da jedino odgovorna i adekvatna odluka bude odustajanje od bojkota.

- Advertisement -
SourceDanas
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti