TADIĆ PORUČIO BRNABIĆKI: Sramno šta govorite, maniuplišete nacionalnim osećajem građana

Obavezno pročitajte

Kako Vas Ana Brnabić nije sramota da širite laži o tome kako “prstom nismo mrdnuli” tokom pogroma i da na takav način manipulišete nacionalnim osećanjima građana da biste prikrili odgovornost ove vlasti, napisao je na Tviteru bivši predsednik Srbije i lider SDS Boris Tadić reagujući na iskazano u jutrošnjem gostovanju predsednice Vlade Srbije na TV Pinku.

„Govorite da je KFOR sprečio pogrom. Pa recite onda da se to desilo nakon moje hitne intervencije i ličnog zahteva kao ministra odbrane upućenom u razgovoru sa admiralom Džonsonom! Sramno je to što govorite i svi Vaši pokušaji da prekrojite istoriju“, naveo je Tadić na Tviteru.

- Advertisement -

Premijerka je na Pinku, kako prenosi Danas, navela da je opozicija ta u čije je vreme proglašena nezavisnost. „Opozicija je besramna, ne postoji ništa što je njima sveto. Ne bore se oni za KiM. U njihovo vreme je proglašena nezavisnost, oni su pustili teroriste iz zatvora. Oni se bore protiv Aleksandra Vučića“, rekla je.

Upitala je i ko to govori predsedniku Aleksandru Vučiću da je izdajnik.

„Ti koji su 2021. pustili 1.891 albanskog teroristu iz zatvora. Oni su bili u procesu, pa su pu’šteni. Ja imam papire o tim slučajevima. Tu su pustili Jablaničke grupe, Gnjilanske grupe, Kurtija, ovde su ozbiljne ubice. Ljudi koji danas rade to što rade… Danas smo čuli od bivšeg, novog DSS-a, kao so na ranu, kaže Slobodan Samardžić „pa makar pola je bilo nevino“. Pa sve i da je pola bilo nevino, pustili ste ubice, silovatelje, ljude koji su trgovali organima… Jovanović sam kaže da ne veruje da su to tražili, da nije bilo pritisaka… Sami su njegovi pajtosi želeli da se puste zbog mekših odnosa sa Zapadom“, rekla je Ana Brnabić.

Kako navodi, neki od njih su u Hagu i danas.

„Kada su ih pustili na slobodu, zakonom o amnestiji, što je Koštunica potpisao… Zaključno, moralo je da sa 17. martom 2002. svi budu na slobodi. na taj dan, 17. mart, dve godine kasnije, kreće pogrom Srba na KiM. A šta radi Jovanović? Busa se u pileće grudi“, rekla je Brnabić.

Predsednica Vlade Srbije ocenila je i da je napadima na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, oko nove runde dijaloga Beograda i Prištine koji je održan 27. februara u Briselu, otežan položaj Srbije u tim pregovorima.

Tadić je ranije ocenio da su „skandalozne i politikantske“ izjave Aleksandara Vučića o evropskom planu za Kosovo i o opoziciji u Srbiji.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Akademik Nebojša Lalić na prodaju

Akademik Nebojša Lalić, koji se na predstojećim izborima za novo rukovodstvo SANU, kandidovao za novog generalnog sekretara Akademije, ponudio...

Još priča na sličnu temu