24.5 C
Belgrade
nedelja, 22 maja, 2022

TADIĆ POMAŽE VUČIĆU: Razjedinjuje opoziciju, hoće više lista

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Opozicione stranke ne treba da izlaze na izbore na jednoj listi, ali bi trebalo da imaju određenu vrstu dogovora i platforme o izborima i izbornim uslovima, izjavio je danas predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić.

Tadić: Opozicione stranke ne treba da izlaze na izbore na jednoj listi 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Tadić je za televiziju Nova S poručio da se ne nameće da bude ni predvodnik opozicije, niti njen eventulani predsednički kandidat.

- Advertisement -

Bilo bi dobro, dodao je on, da imamo saglasnost o izbornim uslovima odnosno da nađemo ono što nam je zajedničko u toj temi i time podižemo ugled opozicije pred pregovaračima iz Evropske unije.

Tadić je potvrdio da je u organizaciji njegove stranke održan još jedan sastanak dela opozicionih stranaka, na kom nisu bili prisutni predstavnici Stranke slobode i pravde, niti Narodne stranke.

On je ocenio kao nerealne zahteve pojedinih opozicionih stranaka da se formira ministarstvo za izbore ili da se uspostavi paralelno uređivanje javnim servisom.

- Advertisement -

Pokušavam svih ovih godina da budem od koristi. Ne kandidujem se ni za jednu poziciju od 2012. godine. To je stereotip i ljudi misle da svi koji su bili predsednici to žarko žele da budu, odgovorio je Tadić zašto se u javnosti stiče utisak da se on nameće kao vođa opozicije.

Govoreći o Demokratskoj stranci koja je osnovana na današnji dan 1990. godine, Tadić je ocenio da je tragično za srpsko društvo da jedna takva stranka luta i ne može da se nađe.

Ne mešam se dok zakon ne kaže svoje. Komuniciram sa sadašnjim predsednikom Lutovcem, ali se ne odričem ni onih sa kojima sam radio u prošlosti kao što je, recimo, Branislav Lečić, prokomentarisao je Tadić.

- Advertisement -
SourceDanas
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti