21 C
Belgrade
nedelja, 3 jula, 2022

TADIĆ: Imam obavezu da u slučaju Ponoša ukažem na aspekte nacionalne bezbednosti!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da, kao bivši predsednik Srbije, ima posebnu odgovornost da u slučaju predsedničkog kandidata Zdravka Ponoša ukaže na neke aspekte, posebno ako se tiču nacionalne bezbednosti i najviših nacionalnih interesa.

Govoreći za dnevnik Danas o Ponošu, Tadić je rakao da on nije bio samo kadar koga je „podigao“, već i kadar „koga je smenio“ i istakao da ne stoji kada se kaže da on o Ponošu nema „neko dobro mišljenje“.

Tadić je naglasio da to nije pitanje mišljenja o pojedincu lično, „već o njegovim političkim delima i kapacitetima“.

- Advertisement -

Zaključio je da su postojali razlozi da postavi Ponoša na mesto načelnika Generalštaba i da bude preko reda unapređen, „ali još veći da bude smenjen“.

Tadić je ponovio da će imena predsedničkog kandidata, kao i kandidata za gradonačelnika Beograda, uskoro saopštiti.

„Odluku (o predsedničkom kandidatu) ću saopštiti uskoro a više puta sam rekao da je presudna procena da li drugi kandidati mogu ne samo da pobede, već i da donesu stvarne promene. Pored toga, na moju odluku utiče i procena koliko svojom kandidaturom mogu da doprinesem dolasku do drugog kruga“, naveo je lider SDS.

- Advertisement -

Dodao je da će stranka ili imati svog predsedničkog kandidata za izbore ili podržati nekog od kandidata.

„Najjača kolona u opoziciji“

Izjavio je i da su razgovori sa koalicionim partnerima SDS-a pri kraju i da ukoliko dođe do dogovora, bila bi to najjača kolona u opoziciji, „i u pogledu infrastrukture i u politički“.

„To će biti kolona u kojoj svi nedvosmisleno dele iste političke i vrednosne orijentacije. Nova stranka nam je svakako pouzdan partner u tome i sa njom smo pre više meseci krenuli da gradimo platformu za ovu kolonu“, rekao je Tadić.

Kazao je da istraživanja pokazuju da je dobro da opozicija ima više kolona i predsedničkih kandidata, ali je dodao da deo opozicije pravi podele na pravu i nepravu, kao i da odbijaju saradnju.

Sa kim posle izbora?

Upitan sa kime bi SDS mogla da sarađuje nakon izbora, Tadić je kazao da je saradnja moguća sa politički i vrednosno srodnim opcijama.

„Nadam s da nikada više neću biti u situaciji da zarad viših interesa moram da gradim postizborne koalicije sa strankama koje ne dele naše vrednosti i politiku, ali svakako isključujem saradnju sa strankama ovog režima“, kazao je Tadić, koji je nekadašnji predsednik Srbije.

- Advertisement -
SourceN1
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti