TADIĆ I AJAKS ISPISALI ISTORIJU! 13:0 rapsodija golova! (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Delovalo je da će to biti rutinski izveštaj o ubedljivoj pobedi Ajaksa. I jeste ubedljiva pobeda Ajaksa, ali ništa svakidašnje nije u neverovatnom izdanju Kopljanika – Venlo je u gostima savladan sa čak 13:0!

Sa razlogom ljubitelji fudbala širom sveta kukaju što navijača (uglavnom) nema na tribinama, ali sumnjamo da će ijedan navijač domaćih zažaliti što nije bio prisutan da vidi istorijski debakl svog tima.

Na poluvremenu je bilo 4:0, bilo je jasno da Ajaks ide ka novom trijumfu, a kada je mreža Venla počela da se buni, Kopljanici su na žalost domaćih uvideli priliku za istoriju – nisu apsolutno nijednog trenutka skinuli nogu sa papučice za gas i to se videlo na semaforu, blago rečeno.

o je novi rekord holandskog šampionata po broju postignutih golova, 1972. godine Ajaks je pobedio Vitese sa 12:1, a pet puta je viđen rezultat 10:0 – poslednji put je 2010. godine PSV savladao Fejenord.

Strelce je teško i pobrojati, među njima je i srpski fudbaler Dušan Tadić, ali posao nam je olakšao petostruki strelac, 19-godišnji Lasina Traore. Po dva gola postigli su Ekelenkamp i Huntelar, a upisali su se još Antoni, Blind i Martines.

A moglo je da bude i gore za Venlo – Ajaks je uputio čak 45 udaraca ka njihovom golu, od toga 23 u okvir, dok su domaći tri puta šutnuli ka golu rivala, nijednom u okvir.

Osim što će meč biti večno upisan u istorijskim knjigama, Ten Hagov tim od njega će imati i praktični značaj za tekući šampionat jer se u Erediviziji prvo gleda gol-razlika, a tek onda međusobni skor.

Ostavite komentar

Najnovije objave

SOROŠEV VIRUS U SRPSKOJ AKADEMIJI NAUKA I UMETNOSTI

Američki milijarder Džordž Soroš je jedan od najznačajnijih boraca za uspostavljanje potpune dominacije neo-liberalnog kapitalizma na globalnom nivou, ali...

Još priča na sličnu temu