26.9 C
Belgrade
ponedeljak, 16 maja, 2022

TADIĆ: Ako se ponavljaju izbori u Beogradu, moraju i na republičkom nivou

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ukoliko se ponavljaju izbori u Beogradu, moraju da budu ponovljeni i izbori na republičkom nivou rekao je lider SDS Boris Tadić za Blic.

Izbori u prestonici treba da se ponove na još dva mesta, a prema sadašnjim rezultatima, koalicija koju predvodi SDS ostala je ispod cenzusa od tri odsto.Tadić je ocenio da su rezultati koji su do sada objavljeni upitni zbog, kako kaže, nepravilnosti, ali i iz „čisto političkih razloga“.“Pre svega, bitno je da bude jasno da novi izbori zavise isključivo od procene Aleksandra Vučića, a ne od bilo kakvih razgovora sa bilo kim iz opozicije. Uostalom, ne mogu ponovljeni izbori biti posledica proizvoljnih interesa dvojice političara, koji se sastaju izvan svake procedure, bez jasnih mandata svih učesnika u političkom procesu, dakle van svakog legaliteta i legitimiteta.

- Advertisement -

To znači da niko iz opozicije nema pravo da privatizuje moguće ponavljanje izbora i da se pravi utisak da oni koji bi izašli na ponovljene izbore podržavaju razgovore Vučića i Đilasa“, istakao je Tadić. Dodao je i da bi o tome sa kim bi nastupili na tim izborima razgovarali prvo sa njihovim koalicionim partnerima, ali i da su otvoreni za razgovore i sa drugim strankama i pokretima. „Svi izbori pod ovom vlašću se raspisuju na način i u vreme kada to odgovara režimu, ali na nama je da se organizujemo tako da čak i u takvim okolnostima klackalica prevagne na stranu opozicije i od te borbe ne smemo odustati.

Međutim, ključni razlog za ponavljanje izbora bi morao biti u nepravilnostima koje su se dogodile na svim izbornim nivoima i koje je Upravni sud ignorisao uprkos našim obrazloženim prigovorima. Stoga, ako se ponavljaju izbori na gradskom nivou, moraju biti ponovljeni i oni na republičkom. Pored nepravilnosti, rezultati ovih izbora su i iz čisto političkih razloga višestruko upitni„, zaključuje on.

- Advertisement -
Source021
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti