17.5 C
Belgrade
sreda, 18 maja, 2022

SZO PRIZNALA: Ne znamo da li vakcina sprečava zarazu!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

SZO šokirala svet

Dosad se pokazalo da su vakcine djelotvorne protiv napredovanja bolesti, ali još ne znamo da li sprečavaju zarazu, saopštili iz Svjetske zdravstvene organizacije
Predstavnik za štampu SZO izjavio je za Nemačke poslovne vesti da je još uvek nejasno da li vakcine protiv korone štite od zaraze.

Vakcina, po njihovim navodima, deluje protiv napredovanja bolesti. Stoga je važno da se svi oni koji su primili vakcinu i dalje pridržavaju mera zaštite, poput nošenja maske i držanja rastojanja:

alt="SZO"

„Dosad se pokazalo da su vakcine delotvorne protiv napredovanja bolesti, ali još ne znamo da li sprečavaju zarazu. Još nema dokaza za djelotvornost vakcina u pogledu zaštite od zaraze. Stoga je od izuzetne važnosti da se svako ko primi vakcinu i dalje pridržava mera zaštite (držanje rastojanja, nošenje maske, pranje ruku, izbegavanje pretrpanih prostora) dok ne postignemo neophodnu imunost stanovništva.“

- Advertisement -

Izvorni odgovor SZO: So far vaccines have been shown to be efficacious against developing disease but we don’t know yet whether they are going to prevent the person from getting infected. We are lacking evidence to understand more about the protection these vaccines offer against infection so it’s really important that everyone who gets the vaccine continues to take precautions (physical distancing, use of mask, cleaning hands and avoiding crowded places), until we achieve the necessary population immunity to protect everyone in the community.“)

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti