-1 C
Belgrade
subota, 22 januara, 2022

SZO IVANUŠA: Ovo nije poslednji talas, nismo bezbedni a vakcina je ključ u sprečavanju smrti!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Direktor Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji Marjan Ivanuša izrazio je danas zadovoljstvo što se u Srbiji situacija po pitanju novoobolelih od koronavirusa smiruje kao i time što je interesovanje za vakcinaciju više nego u okruženju.

„Ne možemo reći da se trenutni izuzetno snažan talas završava, ali je trend opadanja novozaraženih dobar”, rekao je Ivanuša za Tanjug i dodao da na žalost ovo nije poslednji talas i da je i dalje važna poruka da je vakcina ključ u sprečavajnu teških stanja i smrti.

Ivanuša, koji je učestvovao na konferenciji posvećenoj novoj pomoći SAD Srbiji za borbu protiv korone, rekao da se interesovanje za vakcinaciju u Srbiji povećava i da je ono najveće u odnosu na države u komšiluku.

- Advertisement -

Prema njegovim rečima, epidemijska situacija u Srbiji, iako je puno bolja nego što je bila i dalje je ozbiljna.

„Znamo da je danima Srbija bila vodeća u Evropi po broju obolelih, a sada je između 15. i 20. mesta među evropskim državama”, rekao je on i dodao da je Srbija po broju pozitivnih sada u društvu sa Grčkom i Velikom Britanijom.

Bez obzira na to što se situacija popravlja, to, kako je naglasio, ne znači da je talas prošao, da smo bezbedni i zato se moraju primenjivati sve mere zaštite.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti