SVI SMO MI MILOJE: Troje vatrogasaca iz Bara odbilo da pomaže pomoliciji protiv naroda (FOTO)

Obavezno pročitajte

Od ovih barskih vatrogasaca je zatraženo da konkretno asistiraju policiji kod tunela „Sozina“, gdje se očekivalo da će vernici iz Bara, Sutomora i Virpazara blokirati saobraćaj na dan kada je usvoje zakon koji diskrimkniše Srpsku pravoslavnu crkvu i njenu Mitropoliju Crnogorsko – primorsku

- Advertisement -

Vatrogasci iz Bara – Bojan Rukavina, Vladimir Đuranović i Nikola Đuranović odbili su da asistiraju policiji u suzbijanju protesta pravoslavnih vjernika koji se ne slažu sa Zakonom o vjerskim zajednicama usvojenim u Skupštini prije nekoliko noći, i protiv njih je pokrenut disciplinski postupak zbog toga.

Od ovih barskih vatrogasaca je zatraženo da konkretno asistiraju policiji kod tunela „Sozina“, gdje se očekivalo da će vernici iz Bara, Sutomora i Virpazara blokirati saobraćaj na dan kada je usvoje zakon koji diskrimkniše Srpsku pravoslavnu crkvu i njenu Mitropoliju Crnogorsko – primorsku.

Protiv barskog vatrogasca Bojana Rukavine pokrenut je dispciplinski postupak zbog odbijanja vršenja naloga, odnosno da asistira policiji u represivnim mjerama prema građanima.

On je na svom FB profilu objavio Odluku o pokretanju disciplinksog postupka, koja mu je je danas uručena.

U obrazloženju se navodi da je Rukavina odbio nalog komandira Službe zaštite i spašavanja Bar, odnosno da je odbio da asistira MUP-u iz Bara.

„MUP je tražio od pripadnika Službe zaštite i spašavanja prisustvo jednog vozila i dva vatrogasca radi obezbjeđenja magistralnog puta prema tunelu Sozina. Imenovani je odbio usmeno naređenje komandira navodeći da ne želi da izađe na intervenciju“, navodi se u odluci Službe zaštite i spašavanja.


Ovaj gest pozdravili su brojni građani, a ovo su samo neki od komenatra podrške.

„Vatrogasci koji, kao što i vrapci na grani znaju samo ne oni koji su nadlježni, nemaju ni najosnovniju opremu. Ali, zato treba da “asistiraju” policiji u represivnim mjerama prema građanima koji imaju Ustavom zagarantovano pravo na protest… Podrška našem “čempresaru” Bojan Rukavina i kolegama“, napisao je građanski aktivista Mirsad Kurgaš.

„Upoznajte Bojana. Bojan je heroj našeg vremena. Bojan je postao vatrogasac kako bi čuvao građane i radio za opšte dobro a ne da bi dobijao naređenja da kao vatrogasac štiti jednu partiju od građana. Bojan neće na svoj narod po cijenu svega. Bojan ima lavlje srce. Budi kao Bojan Rukavina“, napisao je aktivista Alaksandar Dragićević.

„Primjeri čojstva i junaštva. Bojan Rukavina dobar čovjek, vatrogasac, čempresar, opozicionar, koji je svoj poziv izabrao da bi spasavao građane i imovine a ne da bi pomagao policiji u batinjanju, odbio da izađe da asistira istoj toj policiji koja znamo kako postupa sa onima koji demonstriraju. I koliko vidim, spreman da snosi sankcije, kao što je to činio i dok smo branili čemprese i sve drugo. To su veliki ljudi oko nas“, napisao je politički analitičar Stefan Đukić.

Oni su „Barskom portalu“ kazali da su ponosni na svoju odluku i da će ostati istrajni u tom opredjeljenju bez obzira na moguće posljedice. Bojan Rukavina nije pravoslavne vjeroispovjesti, ali jeste solidaran sa građanima koji se protive nakaznoj politici režima, i zbog toga smo veoma zahvalni – kazao je Nikola Đuranović.

Podsjetimo, prije ovog gesta trojice barskih vatrogasaca nikšićki policajac Miloje Šćepanović odbio je da pendrekom ide na sugrađane koji protestuju zbog istog zakona i vratio uniformu i oružje Upravi policije, nakon čega ga je mitropolit Crnogorsko-primorski Amfilohije odlikovao.

SourceIN4S

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu