11.3 C
Belgrade
utorak, 26 oktobra, 2021

KORONA PROFITERI, SVI ĆE BITI JURENI PO ULICAMA: Fabriku vakcina gradiće iste firme kao i sve tri kovid bolnice!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Vojnograđevinska ustanova „Beograd“, pri Ministarstvu odbrane, dodelila je posao izgradnje objekta „Fabrika vakcina“ sa pratećom infrastrukturom, pristupnim putevima i priključnim saobraćajnicama grupi ponuđača koju predvodi firma Termomont iz Beograda. Vrednost ugovora je 2,9 milijardi dinara, odnosno blizu 24,7 miliona evra.

U zajedničkoj ponudi učestvuju i firme Teming Electrotechnology iz Niša i Saša Milosavljević PR BP Consulting iz Kruševca.Kovid bolnica Kruševac FOTO: ATA imagesKovid bolnica Kruševac FOTO: ATA images

Ista grupa izvođača gradila je i tri kovid bolnice u Batajnici, Kruševcu i Novom Sadu. Za poslove izrade projektne dokumentacije i izgradnje dobili su blizu 7,4 milijarde dinara, odnosno oko 62,7 miliona evra.

- Advertisement -

Svi tenderi za izgradnje kovid bolnica su, baš kao i u slučaju fabrike vakcina, sprovedeni putem pregovaračkog postupka bez objavljivanja javnog poziva što znači da su na tender pozvane samo određene firme koje su imale mogućnost da podnesu svoje ponude, piše Nova ekonomija.

Firma Termomont je prethodne godine imala 7,1 milijardi dinara poslovnih prihoda, što je za 170 odsto veći prihod nego što je imala 2019. godine.

Fabrika vakcina u kojoj bi trebalo da se proizvode vakcine kompanije „Sinofarm“ biće izgrađena u zemunskom naselju Soko Salaš. Vlada Srbije je nedavno iz budžetske rezerve izdvojila 1,08 milijardi dinara (oko 9,2 miliona evra) za ove potrebe.

- Advertisement -

I poslovi izrade tehničke dokumentacije, kao i opremanja lokacije dodeljeni su u pregovaračkom postupku.

Za izradu tehničke dokumentacije Institut za puteve iz Beograda dobio je 67 miliona dinara, dok je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnbju posao opremanja lokacije vredan 1,7 milijardi dinara dodelila grupi ponuđača koju čine Ras Inženjering Niskogradnja, DC „Energocoop“, Resa gradnja, Biodekor i preduzetnička agencija „GEO SPES“.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti