EVO ZAŠTO NAS VUČIĆ I KON ZATVARAJU: Svetska banka daje 12 milijardi dolara zemljama u razvoju!

Obavezno pročitajte

Svetska banka daje 12 milijardi dolara za kupovinu vakcina

Iz Sedišta Svetske banke saopšteno da je obezbeđeno 12 milijardi dolara za kupovinu i distribuciju vakcina, kao i za lečenje

U svetu je zabeleženo više od 38,1 miliona slučajeva korona virusa, a preminulo je više od 1,08 miliona ljudi, pokazuju podaci Univerziteta Džons Hopkins.

- Advertisement -

Dok stručnjaci u Srbiji tvrde da je između 15 i 20 odsto stanovništva već preležalo korona virus, pojedine evropske države užurbano rade na uvođenju novih mera, a Svetska banka najavljuje novčanu pomoć zemljama u razvoju za kupovinu i distribuciju vakcine.

banka

Prema poslednjim podacima, u Srbiji su poslednja 24 časa zabeležena 152 nova slučaja zaraze, preminulo je dvoje ljudi, a ukupan broj umrlih porastao je na 767.

„Imamo sada i mnogo više svesti među ljudima, pa se prenošenje virusa usporava, ali je to, ipak, nedovoljno da se zaustavi porast obolelih. Problem je što imamo dosta kršenja mera“, rekao je Kon u intervjuu za list Politika.

I dok se pandemijom u Evropi trenutno uglavnom bave lekari i epidemiolozi, u Americi glavnu reč vode predsednički kandidati kako kampanja ulazi u završnu fazu.

Demokratski kandidat Džo Bajden kritkovao je aktuelnog predsednika Donalda Trampa da se prema penzionerima ponaša kao da su „potrošna roba“

A dobra vest za zemlje u razvoju stiže iz sedišta Svetske banke koja je saopštila da je obezbedila 12 milijardi dolara za kupovinu i distribuciju vakcina, kao i za lečenje.

Sourceb92

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu