SVETOSAVSKA ČESTITALA MILATOVIĆU: Podrška za demokratske iskorake, kritikovaćemo sve što bude protivno našim slobodarskim uvjerenjima

Obavezno pročitajte

- Advertisement -

Svetosavska srpska lista čestita Jakovu Milatoviću izbor za predsjednika Crne Gore. “Referendumski“ broj glasova koje je dobio kandidat Pokreta Evropa sad, a koji su suštinski posledica građanskog garda protiv Mila Đukanovića, obavezuju novog predsjednika da bude reprezent ili zaštitnik svih građana i naroda u državi.

Svetosavska, prije svih, čestita građanima Crne Gore koji su, zajedno sa svojim porodicama, protivnici sada već bivšeg režima Mila Đukanovića, više od 30 godina. Čestitamo svakom pojedincu koji se principijelno i bez kompromisa, u eri dosadašnjeg fingiranog višepartijskog sistema, borio protiv Demokratske partije socijalista i ugradio dio ličnog i porodičnog komoditeta tokom tog procesa.

Divimo se onima koji su u nesrećnom vremenu diktature Saveza komunista podnijeli žrtvu, ostali van društvenih tokova i sanjali bolju Crnu Goru, dostojnu pluralizma, slobode i demokratije. Danas smo na pragu i njihove velike pobjede i plodova dostojnih strpljenja!

Takođe, čestitamo i svima koji su se, u vremenu kraćem od 30 godina, pridruživali slobodarskom otporu ljevičarskoj tiraniji, bez obzira na nacionalnu, vjersku ili ideološku pripadnost.

Pred predsjednikom Crne Gore nije posao pomirenja bilo koga, niti u bilo čije ime. Niko se ni sa kim nije svađao, sem što su jedni do sada zadovoljili svoje interese i političke ciljeve, dok su brojni kolektiviteti i građani u tome sputani. Na predsjedniku je da, između ostalog, omogući slobodu, sva prava svima i jednake šanse za sve.

Iskreno se nadamo da neće ostaviti nedovršen posao za njegovog naslednika, odnosno sledećeg predsjednika Crne Gore, na način na koji je to uradio Đukanović, prije Milatovića. Svetosavska očekuje da Crna Gora u narednih pet godina postane društvo razvijene demokratije, slobodne riječi i demokratske misli, dovoljno široko za bilo kog njenog građanina.

Pozdravićemo pozitivne postupke i demokratske iskorake novog predsjednika Crne Gore i biti kritičari i opozicija svemu što bude protivno našim slobodarskim i demokratskim uvjerenjima.

Informativna služba Svetosavske srpske liste
Podgorica, 4. april 2023.

Ostavite komentar

Najnovije objave

ALEKSANDAR VUČIĆ: Besmislen i glup skup u Južnoj Mitrovici, ne razumem zašto to rade

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da mu nije jasno zašto je organizovan skup u Južnoj Mitrovici, na koji...

Još priča na sličnu temu