SVETLANA BOJKOVIĆ UZ SVOJ NAROD: Otvore li 70 rudnika – Srbije više neće biti

Obavezno pročitajte

Glumica Svetlana Ceca Bojković izjavila je na protestu ispred Predsedništva Srbije, na kom je od vlasti zatraženo da hitno usvoji zakon o trajnoj zabrani eksploatacije bora i litijuma u Srbiji, da je uništenje ruralne sredine udar na opstanak nacije.

Bojković je, obraćajući se okupljenima u Ulici kralja Milana, poželela dobrodošlicu ljudima koji su došli iz ugroženih krajeva Srbije i već četiri dana kampuju ispred Predsedništva.

- Advertisement -
  • Mi vas razumemo, mi vas podržavamno i stajemo uz vas u borbi za normalan i zdrav život. Setite se 1993. kada je zavladala strašna inflacija i kada i ljudi koji su imali para nisu imali šta da kupe, to je bilo vrlo neugodno. Da onda 1993. nije bilo naših seljaka, poljoprivrednika -u kući su nam donosili – ne znam šta bismo mi jeli – rekla je Bojković.

Upozorila je da ako se udari na našu ruralnu sredinu koja, kako je rekla, proizvodi ono što čini naš život, onda se udara i na opstanak ove nacije.

  • Prema tome, muklo se krilo od nas da ovu zemlju vlast želi da pretvori u nekakvu zemlju rudarstva, pa tu trava više ne niče, tu nema više života! Ako je tačno da se planira 70 punktova za rudnike u Srbiji, Srbije više biti neće, svi ćemo pomreti, otići i samo ne znam ko će svetlo da ugasi na kraju – rekla je Bojković.


Pozvala je okupljene da se ne daju i da se i dalje bore.

Da podsetimo, u centru Beograda održava se protest podrške meštanima iz ugroženih područja koji četvrti dan kampuju ispred Predsedništva Srbije, u borbi za uvođenje trajnog moratorijuma na istraživanje i iskopavanje litijuma i bora.

Direktor kampanje „Kreni – Promeni“ Savo Manojlović rekao je na početku protesta da vlast ima rok da do 15. februara usvoji zakon kojim bi se trajno zabranila eksploatacija litijuma i bora, inače će na tom mestu na Dan državnosti biti organizovan novi masovni protest, odnosno, kako je rekao, Sretenjska odbrana Ustava i državnosti.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Specijalno tužilaštvo tzv. Kosova: Pritvorenima u današnjem incidentu zadržavanje od 48 sati

Specijalno tužilaštvo Kosova je saopštilo da je tokom današnje akcije Policije Kosova privedeno šest lica koja su učestvovala u...

Još priča na sličnu temu