SVETISLAV BULE GONCIĆ: Vučić je najozbiljniji predsednik kojeg smo imali

Obavezno pročitajte

Mislim da je Vučić jedan od ozbiljnijih ako ne i najozbiljnijih predsednika kojeg smo imali, rekao je za „Danas“ glumac Svetislav Bule Goncić odgovarajući na pitanje da li se slaže sa poređenjem predsednika Srbije i francuskog državnika Šarla de Gola, koje je napravio njegov kolega Predrag Miki Manojlović.

– Ja imam svoje mišljenje, ja nisam nikakav politički stručnjak da bih mogao da pravim te paralele, niti da pravim refleksiju tog tipa. Ali ako se tiče nekog mog stava o tome šta je predsednik ili kakav je moj stav o Vučiću. Ako je to pitanje pretpostavljam – kaže Svetislav Bule Goncić zamoljen da za Danas prokomentariše poređenje svog kolege Predraga Mikija Manojlovića o tome da je predsednik Vučić za političku scenu ovde De Gol.
Na pojašnjenje Danasa da nije to pitanje nego da li se slaže sa narečenim poređenjem Bule Goncić je uzvratio:

- Advertisement -

– To nesumnjivo dovodi do toga da imam neki izraženi stav o predsedniku. Ne ulazeći dalje u poređenja ja mislim da je Vučić jedan od ozbiljnijih ako ne i najozbiljnijih predsednika kojeg smo imali – zaključio je Svetislav Bule Goncić.
Podsetimo, gostujući u emisiji Persona non grata na N1, proslavljeni glumac Predrag Miki Manojlović, govoreći o politici i odnosu prema vlastima u Srbiji rekao je da njega niko ne upotrebljava i da je „velika laž“ da mu je obećavana zgrada za njegovo pozorište.
Za predsednika Aleksandra Vučića je rekao da je talentovan za politiku i poredi ga sa nekadašnjim predsednikom Francuske, Šarlom de Golom.

„Vučić je za ovdašnju političku sredinu u odnosu na sve druge političke subjekte, aktivne i neke neaktivne, De Gol“, rekao je Manojlović, za N1.
Sagovornici „Danasa“ proteklih dana različito su komentarisali ovu Manojlovićevu izjavu.
– Mislim da je on za našu političku scenu pre autogol – rekao je reditelj Goran Marković. Scenarista i profesor na Fakultetu dramskih umetnosti Nebojša Romčević smatra da je Manojlović „verovatno mislio na De Gola posle bitke u Ardenima“, dok glumac Tihomir Stanić nije imao komentar, ali kaže da mu prvo pada na pamet jedna igra rečima kad čuje Manojlovićevu opservaciju:

– Nemam komentar… pomislio sam samo na neku igricu rečima iz detinjstva „Video sam Brižit Bardo ide gola – kaže Tihomir Stanić.

Komentarišući izjavu glumca Predraga Mikija Manojlovića da je predsednik Vučić za našu političku scenu kao De Gol, radio-voditelj Igor Brakus kaže da se u svemu slaže s proslavljenim dramskim umetnikom.

– „Ne zna svinja šta je dinja“ svojevremeno smo mogli da čujemo u kultnoj seriji „Grlom u jagode“. U svemu se slažem sa gospodinom Manojlovićem. Kako da se ne slažem sa nekim po kome je nazvan avion? Dodao bih da bi trebalo razmisliti o promeni imena aerodroma „Nikola Tesla“ u „Aleksandar Vučić“ pošto De Gol već ima svoj aerodrom. Tako će Miki moći da sleće na Vučića kad god mu se prohte – zaključuje Igor Brakus.

Glumac Branislav Trifunović takođe smatra da ima nečeg u tom Manojlovićevom poređenju Vučića sa De Golom.

– U trenutku u kome se ostvarila želja jednog od ideologa A. Vučića da Srbija bude rupa na evropskom ćilimu, ovako izmučena i razapeta od svih koje je vode, nadam se da će i Vučić kao i De Gol, biti na vlasti isto… 10 godina.

Glumac Bojan Dimitrijević, upitan da prokomentariše izjavu Predraga Mikija Manojlovića u emisiji Persona non grata na N1 da je predsednik Aleksandar Vučić za našu političku scenu De Gol odgovara skrećući pažnju na tibetansku poslovicu, dodajući da njegove kolege koje podržavaju vlast odlično žive, dok izjavu koju tražimo od njega, njemu može samo da naškodi.

– Pada mi na pamet tibetanska poslovica: „Problem nije tamo gde ga vidiš nego odakle ga posmatraš.“ Sinoć sam u skoro praznoj sali gledao jednu genijalnu predstavu i jako bih voleo da pričam o umetnosti koja jedva preživljava u polupraznim salama dok šund i primitivizam puni dvorane i arene – kaže Dimitrijević.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je posebno ponosan kada neko poput Predraga Mikija Manojlovića ima reči hvale za njegov rad.

SourceDanas

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu