12.6 C
Belgrade
petak, 22 oktobra, 2021

SVET U PRIPRAVNOSTI: : Snimci iz Severne Koreje pokazuju da Kim aktivira ceo arsenal! (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Satelitski snimci nuklearnih postrojenja Severne Koreje otkrili su ogroman porast „aktivnosti“ usled strahovanja da režim već ima mogućnost postavljanja nuklearnih bojevih glava na interkontinentalne balističke rakete.

- Advertisement -

Nove satelitske snimke hemijskih postrojenja Severne Koreje pokazuju nagomilavanje nuklearnog oružja, što izaziva globalne strahove. Izgleda da je Kim Džong-un poslednjih meseci povećavao nuklearnu energiju svoje zemlje, pokazuju poslednji satelitski snimci. Novi snimak dolazi nakon što je u ponedeljak poverljivi izveštaj UN otkrio da se nekoliko neimenovanih zemalja slaže da je Severna Koreja „verovatno razvila minijaturisane nuklearne uređaje kako bi se uklopila u bojeve glave svojih balističkih raketa“.

Satelitski snimci Centra za strateške i međunarodne studije (CSIS) pokazuju da su i aktivnost i rast u porastu u postrojenju za koncentriranje uranijuma u ​​Pjongansu.

Slike ukazuju na „sposobnost Severne Koreje da raste svoj program nuklearnog oružja“, tvrde analitičari.

- Advertisement -

Visok savetnik i predsedavajući Koreje u CSIS-u, Viktor Ča, objasnio je: „Postrojenje za koncentraciju u Pjonganskom uranijumu nalazi se oko 45 km od DMZ u Severnoj Koreji.

„Proizvodi uranijum koncentrat – sirovinu za gorivo nuklearnih reaktora Severne Koreje iz kojih oni prerađuju deljivi materijal – i plutonijum i uranijum na osnovu svojih programa nuklearnog oružja.“

Dr Cha tvrdi: „Naši snimci pokazuju da je Pjongjanski pogon prilično aktivan, a čini se da raste i po njegovom kapacitetu.

„U glavnom pogonu, neke od najznačajnijih aktivnosti su podizanje i izgradnja novih objekata, propadanje i zamena krovova u celom objektu“.

„Među najistaknutijim aktivnostima koje smo primetili su širenje kopova za jalovine. Ona je preostala nakon što ustvari izvučete rudu koja u sebi sadrži uranijum.“

„Teško je odrediti, na osnovu aktivnosti u ovom objektu, koliko nuklearnog oružja ima Severna Koreja.

„Ono što znamo kada pogledamo ovo postrojenje jest da nam njegova aktivnost govori da se za te reaktore i dalje proizvodi nuklearno gorivo, što samo znači da oni imaju kapacitet da šire svoje nuklearne bombe, a ne da ih se odreknu.“

Poverljivi UN-ov izveštaj sugerira da Severna Koreja već ima moć da gađa SAD nuklearnim oružjem.

Glavni američki gradovi nalaze se u dometunuklearnog arsenala Pjongjanga, uprkos naporima administracije predsednika Donalda Trampa da denuklearizuje korejsko poluostrvo

- Advertisement -
SourceKurir
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti